Zaman Moden Masih Cari Tapak ?

Aku ingat lagi lagu nih, sempoi gile masa kitorang sekolah, memang feel lagu nih ikut follow Ricky Martin ,hahha, feel siut , lagu pun pasal cari tapak, moh baca lirik dia macam kat bawah nih.:





Marilah kita bersama
Nak kemana
Jalan jalan dikota
Dengan siapa
Untuk kita berlima
Apa saja
Kenapa pula
Tak ada wanita
Ah ikut saja

Kini kita sudah tiba
Tiba di mana
Tiba di kota
Oh dah sampai ya
Tapi segera
Janganlah lupa
Beg yang ada
Lalala ambil bersama yeah

Sekali ku pandang
Dia tersenyum riang
Mana mana
Dua kali ku pandang
Tak nampak macam orang

Jangan difikirkan orang
Nanti peluang kita hilang
Kita tinggal duit tambang
Untuk kita balik pulang

Wahai temanku apa ditunggu
Tunaikan dulu kewajipanmu
Ingat dahulu janji janji mu
Warung kopi nasi lemak roti bakar
Roti canai cari tapak

Dimana tapak bila nak bukak
Bukan di setapak
Mungkin di gombak
Tak sampai karak
Kita nak letak
Kerusi meja pinggang mangkuk
Piring cawan periuk belanga
Warung sekolah haa

Jangan difikirkan orang
Nanti peluang kita hilang
Kita tinggal duit tambang
Untuk kita balik pulang

Wahai temanku apa ditunggu
Tunaikan dulu kewajipanmu
Ingat dahulu janji janji mu
Warung kopi nasi lemak roti bakar
Roti canai cari tapak

Dimana tapak bila nak bukak
Bukan di setapak
Mungkin di gombak
Tak sampai karak
Kita nak letak
Kerusi meja pinggang mangkuk
Piring cawan periuk belanga
Warung sekolah ha

Kalau kita dah berjaya
Dengan cita kita
Nak buka cawangan pula
Nak makan saja
Cari saja pekerja
Jaga warung kita
Kita jumpa ibubapa
Kita cerita berniaga

Jangan difikirkan orang
Nanti peluang kita hilang
Kita tinggal duit tambang
Untuk kita balik pulang

Wahai temanku apa ditunggu
Tunaikan dulu kewajipanmu
Ingat dahulu janji janji mu
Warung kopi nasi lemak roti bakar
Roti canai cari tapak

Dimana tapak bila nak bukak
Bukan di setapak
Mungkin di gombak
Tak sampai karak
Kita nak letak
Kerusi meja pinggang mangkuk
Piring cawan periuk belanga
Warung sekolah ha

Warung kopi nasi lemak roti bakar
Roti canai cari tapak

Dimana tapak bila nak bukak
Bukan di setapak
Mungkin di gombak
Tak sampai karak
Kita nak letak
Kerusi meja pinggang mangkuk
Piring cawan periuk belanga
Warung sekolah ha

Tea o beng sa kurang maneh deh






Bila dengor betul betul, baru tersedar lagu ni buat kita teringat janji janji kita. Macam macam cita cita, nak berniagalah, nak buat tuhlah, nak buat nihlah, tapi dek kerana banyak sangat alasan, akhirnya kita tak buat langsung.

Zaman alaf baru media sosial, lagilah tapak semua free, kita ada fb,instagram, blog, semuanya tapak free, tinggal nak promote, nak usahakan, TAPAK ni free merata rata, untung pun berganda ganda, duduk dalam rumah, sambil pegang hphone, duit masuk, untung

Tapi apakan daya kita lebih banyak merungut kat media sosial nih, lebih suka gosip, lebih suka mengumpat, lebih suka fitnah, tuh yang tak jadi jadi, tuh. end up janji tinggal janji. hahaha

Buat semua team Diet Diet Sihat, TAPAK dah ada, JOM KITA, MISI VIRAL VIVIX !!! DIETDIETSIHAT.COM,

Comments

Popular Posts