Rock Sampai Tua

Hahhaa, ini semua tajuk lagu search mat rock, biar rock sampai ke tua, hidup ni, mana ada pencen. Tapi tulah, bila mati nih, barulah kau rehat. Eh tak penat ke ? Itulah hakikat. Tapi dah tua tua ni, ada ke bajet ? ada saving ke ? ada rumah ke ? sihat ke ? ke tak sempat tua, muda dah mati ?


Itulah dilema yang kita alami sekarang. Dilaporkan , ada 100,000 orang tua terbiar , tak terjaga, kesian pulak. Takkan nak jadi camtu.Hadoi, kesian oh kesian. So, nak buat macammana ?

Nak bestnya,dari muda ni nak kena buat sesuatu. ye, buatlah sesuatu yang bagus. Kalau boleh setelkan hutang masa muda, buat cepat. Jangan bawak hutang sampai tua. bahaya jawabnya. Sebab mati pun tak pasti, jadi setelkan yang mana boleh setel.

Lepas tuh, buatlah sesuatu untuk pelaburan akan datang. Mana tahu masa tua dah tak larat nak kerja, atleast ada benda backup baik punya. 

Lagi satu, last sekali, jagalah kesihatan. Nanti tua nanti, kalau nak rock sampai tua, mesti lah kena cergas dan fit, hehehe, makan shakleelah jawabnya. Seronok pulak tengok geng geng amerika nih. Umur dah berlanjutan, tapi masih steady je. Barulah nikmat. 

Allah pun dah cakap, badan ni amanah, so jagalah elok elok. !!! Jangan sampai tua terbiar, so bertindaklah dari sekarang, untuk masa depan !

Comments

Popular Posts