Blog Orang Selangor

28/03/2017

Macam Mana Nak Suruh Orang Like Page Kita ?

Salam sejahtera semua, ada orang tanya, macam mana nak suruh ramai like page kita ? hooo, ada macam macam cara. Cara paling cool, sebenarnya guna Fb Ads senang. Tabur duit, cari yang betul betul targeted, memang boleh dapat like. Tapi dalam masa yang sama, depa tanya, ada cara free tak ? Ye, ada guna teknik VIRAL. 




Kalau rajinlah, cuba cari artikel viral, post viral, nama page pun mesti viral jugak. Dulu ada satu masa, boleh buat aplikasi dekat facebook. Time tuh kitorang buat, dapatlah 80 ribu likers, naik sampai 90 ribu, menurun pada tahun 2014 tinggal 60 ribu, sampai jadi 59 ribu, page Diet Diet Sihat tuh terbiar. 

Apa yang saya buat, ialah dengan likers sebanyak itu, jangan update pasal sales je. Updatelah pasal benda yang diorang suka, benda yang diorang engage, lepastuh diorang akan share. Kat situ nanti, kau akan nampak likers tuh mula menaik , kalau benda yang kau letak tuh best, memang likers tuh boleh naik dalam 4 ribu lebih dalam seminggu. hhaha, ikutlah kerajinan. 

Kalau rasa nak buat page baru, yang ni, kau kena kuat semangat, start balik dari awal, promote pada niche yang betul Hhahaha, promote promote promote, viral viral viral viral. Nak senang, tumpang page yang likers dia berjuta, ada harapan nak likers naik. hahahahaha

1 comment:

  1. New Diet Taps into Pioneering Idea to Help Dieters Lose 15 Pounds in Just 21 Days!

    ReplyDelete