Betul Ke Makan Shaklee Tak Selamat ?

SHAKLEE: DIBUKTIKAN DENGAN KAJIAN, DISOKONG DENGAN TESTIMONI

Semalam gua menjadi orang terakhir, eh selamba kodok je gua, sebab dia nak gerah dah, sebab semua orang dah sibuk bergambar dengan formality, gua pulak dengan gaya ASB, ini semua skill maut Amer Roslan menyelamatkan keadaan dan mengabadikan kenangan bersama insan hebat , Dr Bruce Daggy,tq bro, janji dicapati yeah !!! Terima kasih jugak kepada Faizah Nur yang sudi bagi tiket, hanglah orang paling cun sekali semalam, yehaaa.


selamat ke makan shaklee sebab ada landmark study


LANDMARK STUDY ITS ABOUT SAFETY

Hhahaha, paling penting bila kau nak tahu, bila orang tanya, "Apa benda landmark study tuh ?" kami jawab senang je. Ni kajian klinikal, supplement ni berkesan ke makan, paling penting selamat ke ? SAFETY ni bukan saje saje je boleh claim. Kalau dia letak precaution tuh, maknanya belum ada data yang cukup yang diakui pihak ketiga yang memang pakar yang top notch, hahhaa. Jadi biasanya, kita makan ikut keperluan, hehehe. Lagipun semua kita sangat unik, ada orang makan lebih, ada yang makan sikit pun dah ok. Bak kata bruce daggy, produk shaklee dibuktikan oleh kajian dan disokong dengan testimoni.

POSTPARTUM DEPRESSION

Alhamdulillah, soalan Ainul Fadzilah Mustafa terpilih untuk dijawab oleh Dr bruce. Ikut kan pengalaman, ye dia sendiri tengok orang yang depress nih, hahaha, jadi dia galakkan ibu ibu ni, jaga diet dan makan supplement supaya dapat kurangkan risiko meroyan. Tambahan lagi, dr bruce bagi 4 vitamin yang yang memang ada bukti bagus untuk orangmeroyan nih. Korang boleh search sendiri kajian tentang Omega-3, Vitamin B, Magnesium dan Zink. Hehehe, dia saintis, mesti membaca banyak, Aku baca gossip je, hehehe.

TULANG BUKAN SEKADAR KALSIUM

Nak lagi best, ada seorang insan hebat bertanya tentang osteoporesis. Masyarakat awam biasanya kaitkan tulang dengan kalsium,magnesium dan vitamin D. Tapi bak kata pakar, Shaklee dah buat kajian klinikal, pada tahun 1980 lagi, orang yang makan multivitamin dengan kalsium lebih bagus tulang dia dari yang hanya makan kalsium sahaja. Hahha, jadi tulang sihat ni, perlukan multivitamin jugak, dan bukan sekadar kalsium magnesium vitamin D je. Sib baik promo pun ostematrix, tambah lagi vitalea, yehaaa, power siut.

Comments

Popular Posts