Blog Orang Selangor

22/02/2017

Kenapa Protein Soya Shaklee Berbeza Dengan Air Soya Biasa ?

CERITA TENTANG SOYA DAN INSTANT PROTEIN

Bila nak bercerita tentang produk yang penuh kontroversi di malaysia nih, memang gilelah. Semalam orang berebut beli, kerana kehabisan stok haritu. OKlah, kali ni, bestnya pasal protein shaklee nih, bukan sekadar non gmo, tapi banyak jugak cerita lain.


protein soya shaklee berbeza dengan air soya biasa


SOYA DI USA

Satu sebab soy protein ni dulu sebab isu makanan kat usa. Katanya produk soya ni mendapat tempat di amerika sana. Hhaha,jadi kat sana semua orang sibuk pasal soya. Jangan tak tahulak, henry ford pernah ada gile nak buat "kereta soya" hahhaha. Bila nak buat isolate protein ni , ramai je dah buat, tapi diorang buat tuh tak berapa bagus.

KELEBIHAN SHAKLEE

Dr Shaklee datang buat instant protein nih, dengan cara COLD EXTRACTION, special supaya 9 acid amino yang penting masih ada. kalau extract pakai air panas, pakai alkohol, tuh yang habis nutrisi yang ada dalam soya. Nak tambah lagi, shaklee pulak sangat pentingkan kualiti produk mereka. Lagipun Dr Shaklee ada history kanser, jadi sumber protein dari tumbuhan ni sangat membantu beliau, dan jugak orang lain.

SOYA BAHAYA ?

Kalau korang baca pasal kajian tentang soya, terlampau banyak, ada banyak jurnal yang kata soya ni selamat, ada jugak kata tak selamat, jadi result tuh sehaluan. Kalau pembenci soya, mereka guna jurnal kata soya bahaya. Tapi mereka lupa zaman mak pak mereka, lagi orang asia dah lama makan soya, lagi lagi orang jawa makan tempe, tuh soya jugak, hahaha.

BUKTI SHAKLEE SELAMAT

Kalau nak bukti soya ni bagus ke dak, selamak ke dak, bacalah LandMark Study. Itu kajian yang membuktikan, produk shaklee berkesan dan selamat. 50 tahun lebih dah protein shaklee nih.Selamat je orang lain ambil. Memang best, itulah resepi puan Ainul untuk suami tersayang, hahahha.

No comments:

Post a Comment