eUsahawan

EEEEE USAHAWAN

Bunyi program ni nama dia eUsahawan, hahaha, tapi kalau kau salah baca, jawabnya kau cakap usahawan ni macam busuk lah, golongan ni busuk gila, sampai member kau cakap, "eeee, usahawan (sama macam eeee busuknya ). Hhahaa kalau kau rasa kekentalan tak cukup kuat, kau boleh masuk kelas eusahawan nih.


eusahawan salwa salleh memang best


Sebab aku pergi ni pun, sebab ada member cakap geng shaklee. Lepas tuh bini aku ajak pergi, yooo, punyalah alasan. Cikgu dia sapa lagi, orang yang suka masuk tv puan Salwa Mohd Saleh, yang sungguh popular dengan projek beg sekolah, dan macam macam lagi. Sebab aku terjoin ni, lupakanjelah, tapi bila dah terjoin nih, aku ternampak.

1. TAK DETAIL TAPI BANYAK KESEDARAN

Ye, dia ajar banyak benda, tapi yang dia ajar tuh, bagi kau sedar balik, supaya kau tak syok sendiri. Contoh paling gile pasal pelanggan, pasal harga jualan, kos, belum tambah lagi pasal semua marketing tools yang ada dalam dunia. Ticer salwa ni betulkan balik salah faham kau tentang facebook, wassap, page, blog, instagram. sebab tuh tak detail, sebab kalau detail, kau pergi belajar berguru dengan dialah detail, hahaha. Aku paling kagum teknik hilangkan shadow edit gambor, wow wow.

2. BACA STRATEGI

Hahahha, yang ni kalau kau buat sorang, kau follow orang, kau follow je semua, end up, kau pun tak tahu siapa kau nak follow orang yang bagus. Tapi kalau duduk dalam kelas ticer salwa, dia guide kau macam mana belajar strategi big big player dalam business, hahahaha, lagi lagi tudung itik tuh, dan pemiliknya. Hhahahha, lepas tuh aku rasa dia perjelaskan semua golongan nih, hipster, mipster, profesional, makcik tua, sinarfm, kilauan mas, kilauan tembaga.

3. UNDANG-UNDANG DAN ETIKA

Sebab dia berpengalaman, kaw kaw dia banyak kali tegur pasal etika dan undang-undang dalam business. Ini specialnya ticer salwa nih, hahaha, satu bab spamm wassap, bab ambil gambar dalam google, bab pengiklanan kkm, ikut rules company masing masing, dan macam macam lagilah. Last sekali, dia bertazkirah, jadi ustazah salwa, hahhaa.

Hahha, sebab last , dan dia sangat cool, ok dia layan je kau punya celoteh, hahaha, ok, best gile, so kau datang je, ada praktikal, masa ni kau buat salah banyak banyak, nanti banyak benda dia tegur, lepastuh kau dapat kesedaran, hahahha. Kalau kau ada produk sendiri yang best, ataupun tetiba macam tersesat, ataupun lost jap buat business, nak kukuhkan kembali asas business, kau rekomen kau belajar dengan ticer salwa program eUsahawan nih. memang tak detail, tapi cukup kau tahu dan retune balik business kau. Yehaaa !!!

Faiz Saaid (ulasan seksi tapi sopan)

Comments

Popular Posts