Blog Orang Selangor

20/01/2017

Merkuri

MERKURI YANG PALING TAK BEST IALAH DALAM KOSMETIK

Kalau nak ikut fungsi merkuri ni, ada je fungsi dia , kegunaan dia. Jaranglah kalau Allah cipta benda dalam dunia ni takda gunannya. Cumanya dulu yang abang joe tahu ada beberapa jenis merkuri. Masa orang panggil raksa, ph tinggi ,ini semua belajar sains dan kimia.


bahaya produk kosmetik merkuri

SENI MERKURI

Tapi zaman kartun abang joe, ada cybercop merkuri, dia adalah salah seorang ahli cybercop bersama saturn, mars dan jupiter, melawan orang jahat yang bernama baron kageyama dan kawan kawannya. Masa meningkat dewasa ada satu merkuri yang bersuara sedap, iaitu Freddy mercury, penyanyi kumpulan QUEEN, lagh we are the champion tuh memang legen sampai sekaranh. Hahhaha tapi saya , mercury ni meninggal sebab AIDS, sebab suka orang laki sama jenis.

KOSMETIK MERKURI

Tapi merkuri yang dalam produk kosmetik nih paling ditakuti. WHO dah cakap memang bahaya untuk kulit dan kesihatan. Jadi kalau hangpa beli produk kesihatan tuh, tolonglah cek ada label KKM tak, so tengok betul betul dia bebaa merkuri. Kalau betul betul nak selamat, ambil yang semulajadi dan dijamin selamat, lepastu ada kajian #landmarkstudy , hahahha mantop. Abanh joe guna herbal blend best, buat sapy muka, sapu luka, guna pakai minyak rambut pun pernah, hahhaha.

No comments:

Post a Comment