Down

SAAT PALING DOWN ?

Bila nak fikir balik saat paling down, sebenarnya banyak jugak bang, kalau nak dikatakan sebelum buat shaklee, dan time buat saklee, banyak sangat down dan up, kalau nak cerita satu satu, aku takut banjir seksyen 8 shah alam. Tapi nak cerita kisahh sebelum shaklee, adalah beberapa moment down tuh.


saat paling down dalam hidup

PILIHAN

Antara paling tak cool sekali masa abang ditamatkan scholarship sebab tak meet requirement masa study dulu. Hahaa, masa tuh memang kaw kaw tak tahu nak buat apa dah. Hahhaa, mungkin tak berapa serius kot, tapi tulah, lepas tuh memang rasa hidup tak berapa cool.

Last last cakap, bila dah rasa pening kepala , saat memikirkan nak buat keputusan, sama ada nak pilih dan nak fokus kepada satu benda, akhirnya abang joe pilih untuk fokus kepada biz, biz tuh ialah biz SHAKLEE yang orang kata dah ramai orang dah buat, biz yang dah lama, biz yang orang kata lambat kaya, dan macam macamlah orang kata. Pilihan abang joe nih, memang tekad habis, fokus kepada satu benda, dan macam macam biasa bila dah buat keputusan, memang ada masala lain pulak menyusul, dan tak selesai selesai. hahaha

KEBERKATAN

Tapi sebab buat business nih, banyak belajar benda-benda keberkatan, walaupun kekadang tuh ada satu masa terbuai buai mimpi indah, tapi bila dah lalui saat sukar dan duka, banyak benda belajar dan terus belajar, dan tahun ni buat lagi keputusan penting untuk selesaikan kemelut hutang nih. Tahun ni sangat penting. Kalau rasa macam mana nak hidup , nasib baik sabar dengan biz shaklee sekarang. Masa tak tunggu kita, bila bila masa, kita akan dipanggil. So tak boleh buang masa, dan bertindak segera, korbankan apa yang ada. Tapi ada business shaklee, memang syukur sangat, memang cukup dan enjoy.

Comments

  1. Setiap dugaan pasti ada hikmah kan. Sekarang kita kat bawah, tapi tak sentiasa akan di bawah. Just keep moving and praying. Sedih pulak aku baca kisah ko ni. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, ada sekali aku dah dapat skolaship tuh, tapi akhirnya aku decide nak fokus shaklee

      Delete

Post a Comment

Popular Posts