Blog Orang Selangor

27/01/2017

Anak

ANAK-ANAK PEMIMPIN AKAN DATANG

Alhamdulillah, anak anak kitorang ni, anak anak shaklee nih, mula mula memang rasa leceh, tapi itulah, sejak kami kerja sendiri, kita jadikan SHAKLEE sebagai satu kerjaya, sikit sikit diorang ni mula faham pasal shaklee, lagi lagi budak yang kecil sekali tuh pun dah pandai, hahhaa. Memang best.


anak anak pemimpin masa depan

COD

Tapi nak dijadikan cerita nih, anak anak nih,kita pun kena berkorban jiwa dan raga. Mereka pun kekadang pun rasa penat, biasalah, bila mak ayah sibuk kerja shaklee nih, kami bawa diorang pergi ofis, pergi NC, pergi COD, malam malam pulak tuh. Sampai satu masa , diorang kepenatan tidur je dalam kereta, balik terus landing atas tilam, hahaha. Tapi paling best, diorang ni ada je dengan kita. Kita pun tahu diorang ni selamat, seronok dengan kita, main teka teki dalam kereta. Itu bab bergaduh dalam kereta tuh biasalah, sampai menangis tak tentu pasal.

ROLE MODEL

Nak tak nak, kalau anak ni nak dijadikan pelaburan kejayaan Akhirat dan Dunia, mudah je, kitalah jadi role model diorang. Kitalah jadi penstabil emosi diorang. Sedia mendengar keluhan mereka. Mereka ni banyak bebenor perasaan, lagi lagi yang dah mula sekolah, ada je cerita kat sekolah, sama ada cerita betul atau rekaan. Hahaha. Kalau nak mereka ikut jejak langkah kita, mulakan dari sekarang, jangan tunggu sampai diorang besar pulak. Hahhaha, tapi kalau diorang tetiba nak buat business jual kek ke, jual tupperware ke, buatlah yang terbaik. Kakak banyak kali jugak cakap nak jadi chef, hmmm ok.

SHAKLEE

Nak cerita business SHAKLEE nih, banyak je contoh mak anak buat biz sekali, mak anak master coordinator, ada yang dah sampai 3 generasi pun ada. Haaa, memang banyak syiok. Kami punya pemimpin masa depan dalam pembikinan. Yehaaa

No comments:

Post a Comment