Smartphone

SMARTPHONE WAWASAN 2020

Bila sebut pasal smartphone nih, aku rasa sudah tiba masanya aku beritahu betapa smartphone nih sangat penting. Ideal case untuk smartphone yang power nih, aku rasa ada beberapa ciri yang aku nak kat smarphone aku, ahaha, ni memang confirm takde, apple pun tak boleh hasilkan phone macam  nih. 



1. GUNA TENAGA SOLAR
Hhahaha, yang ni sebab kalau guna tenaga solar , hybrid teknologi, memang power, sebab nak charging je cari je  cahaya, sinar matahari, terus jimat. lepas tuh dia punya tahan handphone nih dalam seminggu, waluapun kaw kaw main game, wechat , whatsapp , fb, fblive, hahha.

2. CAKAP JE DAH BOLEH
Hhahaa, yang nih, tak payah nak sentuh sentuh type, tapi aku cakap je, handphone ni buat, hahah, contoh nak update blog, aku duduk baring je, handphone ni dengar je aku cakap, dia tulis, memang kaw  kaw macam aku punya secretary.

3. DIA KAWAL CONTENT YOUTUBE
Dia kawal content bila anak aku nak rampas hphone nak tengok youtub, dia set auto screen brigtness dia, lepas tuh dia 30 minit je dia terus buat buat habis batery, hahaha, lepas tuh, dia punya canggi,  siap ada projector mini, terus jadi macam wayang.

4. GAMBAR VIDEO CANTIK  GILE
Hahhaha yang ni video gambar dia kaw kaw cantik, lepas tuh,boleh buat filem, update je, aku cakap, upload kat youtube, semua, hahaha, memang power, dia punya  cantik tuh, dia  suggest kat aku lepas tuh dia power punya, siap dia auto  edit terus jadi filem.

5. BOLEH  CARI INFO AUTOMATIK
TEtiba ada orang whatsapp,  smartphone ni boleh terus cari siapa yang whatsapp biodata, dia, fb akaun terus dia carikan, history jenayah semua, hahaha, memang power, so terus ada avatar prospek, lepas tuh smartphone nih boleh  suggestkan ayat power nak convert sales, hahaha.

6. LAJU GILE DATA TANPA LIMIT
Laju gile kaw kaw, nak search apa pun boleh upload cepat, download movie laju gile, lepas tuh boleh layan, lagi lagi movie terbaru  je, terus ada kat smartphone nih, senang je, lepas  tuh  cari video video best,  macam macam maklumat, senang nak update business .

7. BALING KAT ANJING TAK PECAH
Hhahaha, yang ciri best, kekadang ada  musuh datang menyerang, takpun ada tetiba anjing liar datangs serang, lepas tuh apa lagi, aku baling handphone aku, jadi senjata, habis anjing tuh lari, takpun harimau datang, aku balik handphone senang samak, hahahha.

8. PINTU SUKA HATI
TAk pasal pasal boleh teleport  aku pergi mana mana tempat, hahah, ni ciri best, boleh transfer aku pergi mana mana, contoh nak pergi amerika  jumpa donald trump, ada urusan business,  cepat je,dia jadi pintu suka  hati, aku masuk je, terus  jumpa, hahhaa.

9. KUASA TIGA
OH ye, bila anak anak datang kacau, dah tak tahan sangat, nak tengok utube lah, tetiba handphone ni boleh pecah tiga, ikut bilangan anak, hahaha, so aku boleh buat kerja sambil pantau, haaaha, ni memang best power, 

BAJET KERING 
Tapi banyak je ciri ciri lain, tapi kalau nak diikutkan ada  je, tapi bajet ciput, belilah yang berkemampuan, hahaahja, ok, itulah sahaja ciri ciri idaman handphone smartphone wawasan 2020, hahaha, ok orang kata zaman ni zaman dajal turun, jangan kau berselfie dengan  dajal  sudah, adui, ampun.

Comments

Popular Posts