Main Hujan

TIME HUJAN MAIN SLIDING

Memori masa kecil ialah lepas balik sekolah, lepas tuh, semua orang standby, hoo, hujan, masa tuh rumah bapak aku tuh open je, lantai jenis marmar punya, time kalau hujan, member jiran semua datang rumah, ok masa tuh semua tunggu nak hujan.

Bila dah hujan, apa lagi semua keluar rumah main hujan, hahaha, apa lagi, main sliding hahaha, tuh yang best, lantai licin punya, kita slide baik kaw kaw. Hahaa, itu yang power tuh, lepas tuh nak lagi best, boleh pulak main bola. Time dengar bunyi kilat je, terus lari masuk rumah balik hahaha, takut siut. 


JARANG DEMAM

Tuh dulu lah masa tuh, ok je, lepas main hujan tuh balik mandi, takdalah teruk sangat demamnya. Sekarang ni memang penakut sikit, kena hujan cepat cepat berteduh. Bukan apa, hujan sekarang ni penuh dengan sisa kimia bahan teknologi. Dulu pun ada juga asid, tapi dulu aku budak kecik cergas, kurus sihat, adalah demam sikit sikit.

Sekarang ni janganlah, kalau tak tahan tuh, jawabnya bole jadi demam teruk weih, hahahha. OKla, takpa, sekarang ni kalau demam, senang, gua mandi dengan sabun estrak jagung, bedal vitamin C dengan serbuk biji labu. Layan siut kenangan, hahaha.

Comments

Popular Posts