Facebook

FACEBOOK KRIK KRIK KRIK ?

terbaca suatu post pasal fb nih, katanya krik krik krik, so platform business yang betul ialah buat BLOG. betul ke nih?hahahha memang gila macam tuh, sebabnya.


facebook algorithm bertukar tukar

CONTENT TAK MENARIK

Content tak menarik, takde feel, jawabnya memang fb pun krik krik krik. Sapa yang menjual, lagi krik krik krik, lagi fb marah, dia penat penat buat fbAds, sediakan platform menjual, orang tak nak guna. End up Mark Zuckerberg sentiasa cari jalan untuk buat algorithm yang bole mengesan post yang confirm menjual. Hahhaa

MEDIA SOSIAL UNTUK BERSOSIAL

Very fundamental media sosial ialah untuk bersosial, hahaha yeke, supaya ramai dapat manfaat dari perkongsian yang ada. Hahaha So lagi ramai orang engage dengan fb, lagi mark suka, sebab kat fb ni best dan tak bosan, sentiasa ada content menarik.


CONTENT PROVIDER DAPAT LEBIH ENGAGEMENT

Nak dapat follower banyak, memang tengok pada orang yang ada content best , diorang nih dapat ramai follower sebab diorang ni memang penyumbang kepada keseronokan orang main fb, orang syok main fb, sentiasa duduk depan fb sebab ada content provider yang mantap nih. Hahahha.

KELEMAHAN GOOGLE 

Guna Blog pun tentu jugak ada kekurangan, ada jugak masalah kalau content tuh tak menarik. Kalau search keyword permasalahan, tentu blog yang tak nampak menjual boleh dapat first rank berbanding yang confirm menjual. Percaya tak ? Kalau tak google pun rugilah, sebab semua nak main SEO free nih, sampai end up manipulate artikel untuk dapar rnking.

Google pun makin pandai, algorithm mereka pun berubah setiap masa, semuanya sebab diorang pun nak pastikan content fresh dan menepati citarasa.


GUNA BLOG KE FACEBOOK ?

Guna dua dua, dengan tahu fundamental setiap satu. Media sosial bersosialah dengan gembira. Blog pun best ada kelebihan, seban blog ni rumah korang, suka hati korang nak buat apa.haha

Facebook bila dah tukar algorithm tuh, mungkin pengguna fb dah byk lari, atau content dah makin bosan . hmm. Nak content power nih, cuba usha timeline kek Lin Chalo , hahahaha

Comments

Popular Posts