Blog Orang Selangor

23/11/2016

Tulis BLOG

Semenjak dua menjak nih, banyak sangat media sosial yang muncul, dari we chat, bigio, instagram, eh macam macam lagilah, yang islamik, adult 18sx, dan macam macam lagi cara berkenalan yang power. Tapi den tetap senang pilih BLOG.

BLOG nih kita tulis sekali, apa idea yang kita fikir bagus kita tulis sekali, promote, dia nih ada kuasa apa tah, bila kita selalu promote blog tuh, nanti ada je orang masuk dari google. Powernya pulak tuh dia masuk berkali kali, tanpa kita nak promote lagi artikel tuh.




Kalau kita tulis betul betul, memang betul betul dia buat duit. Sampai satu masa dia jadi AUTOMATE, tuh yang best, dan ramai sangat tulis blog. Anda fokus tulis BLOG, senang nak cari balik apa yang anda tulis.

Kalau tulis pakai domain free, lepas tuh, sampai bila bila ilmu anda tuh di baca, macam saya, tulis blog ni bukan sekadar pengurusan masa sekarang, tapi lebih dari itu, dari kita HIDUP sampailah MATI, selagi blog tuh dikunjungi, ianya diwariskan oleh anak cucu, di baca ramai orang, itulah saham nak bawak ke akhirat.

Kalau anda selalu ingat mati, anda mesti akan fikir apa medium terbaik untuk berkongsi, anda akan buat yang terbaik punya. yehaaa. INGAT MATI, hahaha.

Ok , gambar nih takde kena mengena dengan tulis BLOG, tapi trip langkawi harituh, hahahha

2 comments:

  1. Betul tu...setuju sangat...just mengarang ayat je yg diperlukan sedikit

    ReplyDelete