Sengsara DEMAM

SENGSARA SUNGGUH KALAU TAK BERSEDIA

baru baru ni dikejutkan sebuah berita saya demam teruk kaw kaw punya hasil dari musim hujan nih. Orang kata sediakan payung sebelum hujan, jadi takdalah teruk sangat nak menghadapi segala kesan buruk bila berlaku perubahan musim.



Mana taknya, selalunya biasa kalau sakit kepala, selsema boleh bantai vitamin C dan nutriferon. Tapi dek kerana kurang air, campur semua sekali, sakit teruk saya dari hari selasa, 

Tak boleh biar je kalau dah teruk, jawabnya refer kepada yang pakar, pergi klinik confirmkam kalau takda apa apa yang teruk. Jawabnya bantai ubat demam dulu nak bagi badan sedap sikit.

Jangan main main kat luar tuh , hujan sekarang ni bukan macam dulu punya hujan, dulu punya hujan pun boleh demam, sekarang punya hujan memang kaw kaw asid, apa kandungan tak tahu. Boleh jadi teruk .

Apapun buat yang tak demam lagi tuh, makan byk byk nutriferon, vitamin C, garlic dan segala mak nenek protection. Hooo minum air banyak. Pesanan nih khas untuk saya dan rakan rakan muka buku. 

Nasib baik time tak larat, master Lydzar Rusman dan master Kamaruddin Mahad cod nutriferon depan rumah. Alhamdulillah, tq master. 

#tsunamishaklee
#LandmarkStudy
#LiveAmazing
#ShakleeEffect
#SahabatGua18

Comments

Popular Posts