Sabar

SABAR BUKAN POWER, TAPI ORANG POWER SELALU SABAR

Adui boboiboy, aku tak tahulah lagi power aku nih, Mungkin power kau ialah KESABARAN. Weih, Sabar bukan power. TApi atok kata Orang Power Selalu Sabar.

Hhahaah, rasanya dah banyak kali abg joe asyik cerita benda nih, kesabaran tahap gaban nih. Nak diceritakan , sabar ialah kepoweran paling penting masa betul betul nak buat business nih. Kau tahu, sabar nih, kuasa paling gile yang selalu abg joe ulang ulang. Sebab, sabar nih dalil paling penting lepas masa,


orang power selalu sabar

“Demi masa, sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam keadaan merugi (celaka), kecuali orang-orang yang beriman, beramal shalih, saling menasehati dalam kebenaran, dan saling menasehati dalam kesabaran.” (Al ‘Ashr: 1-3)

macam macam benda kau kena sabar. Salah satu kalau nak dilistkan tahap kesabaran nih, boleh jadi macam macam. Oklah, antara benda yang kau kena sabar ada banyak, contoh yang kau orang boleh listkan ialah.

SABAR DENGAN CUSTOMER

bila deal dengan customer prospek, tahap kesabaran kau kena tahan dengan perangai orang lain. kalau kau kata customer always right, makanya lagi tinggi tahap kesabaran yang kau kena apply. Jadi, mereka nih, bukanlah semua boleh faham apa yang kau cakap, jadi sabarlah

SABAR BUAT PROMOSI

Sabar buat promotion, kalau kau tak sabar, tak keep on sharing, nanti jawabnya kau salahkan business ni tak laku. Padahal kau yang tak sabar keep on promote, keep on update blog, itulah sabar dalam promosi

SABAR NAIK TURUN BUSINESS

Benda paling gila ialah naik turun business. Kau tahu, zaman trendy dan viral ialah satu virus yang bahaya. Kalau kau terikut ikut dan takda prinsip, jawabnya kau akan jadi kaya, melompat lompat, tapi kau takda aset tetap. Jawabnya kau buat satu, lepas habis madu, kau tinggal, dah macam romeo ngurat perempuan lepas tuh kau tinggal bila dah tak laku. Akhirnya kau tak dapat apa apa.

SABAR MENCARI KEKUATAN

Bila setahun dua buat business, kau tak discover lagi kekuatan kau. Hhahaa, ni dah macam gopal, hahhaa, betul, sabar sikit, nak tunggu kekuatan tuh sampai. Jadi akhirnya, macam tok abah cakap, kekuatan yang sebenar ialah kesabaran, bukannya mata tembus, boleh terbang. Walaupun, kau ada semua kelebihan tuh, tapi kalau kau tak sabar, akhirnya kau akan kalah jugak dengan perang psikologi musuh kau.

ORANG POWER SELALU SABAR

Kesabaran nih paling dituntut, dalam apa sahaja benda yang kau buat, kerana, bila kau hilang sabar, masa tuh musuh kau akan mudah menyerang kau dan mengalah kau. Hahhaha, itulah, kesabaran yang dituntut, sehingga disuruh berpesan pesan kepada kesabaran. Akhir kata, KEBENARAN PERLUKAN KESABARAN !!!

Comments

Popular Posts