Refleksi Tsunami Shaklee

REFLEKSI TSUNAMI SHAKLEE 1.0

Alhamdulillah, nak masuk sesi pembelajaran untuk task tsunami shaklee 2.0. Dalam task tsunami shaklee versi satu ,banyak benda yang saya cuba buat jadi gila gila, hahhaha. banyak perkara gila tuh ialah



1. Saya dan isteri berada dalam group yang lain, maka untung dapat luaskan network dan kenalan.

2. Saya satu satunya kumbang dalam group tuh, jadi banyak jugak belajar dengan geng geng mak nih.

3. Memang mula mula malas nak update fb sebab biasanya sales dari blog.

4. Masa tuh suka guna skrip sebagai abg joe, now melekat dah nama abg joe, tapi uncle mutu jugak budam budak suka.

5. Sebab nak rasa buat benda lain, kami suami isteri sama sama bincang, supaya point kami berbeza.

6. So bila buat task tsunami nih, kami memang pulun membaca dan membaca.

7. Strategi yang saya guna iah dengan fokus kepada satu perkara dan elaborate. Contoh kalau bab travel tuh, saya suka fokus ke satu tempat yang sangat spesifik

8. Selain itu banyak jugak saya sentuh bab sejarah, contoh macam sejarah soya protein tuh.

9. Hasil buat task tsunami dan membaca, kamk study dan bincang memang ramai yang tak dapat bezakan soya biasa dan protein soya.

10. Ada satu ketika, saya cuba membuat interpretasi sendiri, seolah olah saya kena jadi orang tersebut.

11. Satu task tuh, saya cuba menjadi glady blocks dan kaitkan reseaech yang berkaitan dengan landmark study

12. Satu ketika selepas itu, saya cuba duduk di dalam kasut Roger Barnett, menyelami perasaan dia selepas landmark study 2007.

13. Akhirnya bila banyak membaca, makin faham dan makin seronok buat shaklee, hanya kerana landmark study.

14. Task tsunami shaklee bukan sekadar siap. Kami ingin belajar lagi benda benda baru dari perspektif yanh berbeza.

15. Alhamdulillah bila buat task ni, tak sangka boleh dapat banyak share, walaupun sebelum ni tak berapa meyakinkan .

16. Bila dah faham pasal followers, frienda tak ramai takpa, janji followers ramai.

17. Tapi akhirnya aku jadilan task ni setiap hari punya kerja, sebab terua update blog personal.

Hhahaha itu jelah dapat fikir. Buat rakan rakan yang akan join #tsunamishaklee 2.0, task akan makinsusah, sebabnya kalau susah barulah boleh Lyna Noh nak ajar ilmu dia yang dia pendam tuh. Selamat Malam semua

Joe Labu aka Uncle Mutu aka Encik Santan

Comments

Popular Posts