Orang Power Selalu SABAR

ORANG POWER SELALU SABAR

Dalam banyak banyak scene boboiboy Nizam Razak, ada satu scene di mana gopal masih mencari mencari power beliau. Orang lain semua dah dapat power, tapi gopal belum lagi. Aku ingat lagilah, sebab time tuh, boboiboy test, keluar laser dari mata ke, test boleh lihat dalam gelap ke. Haha, sampai gopal hilang sabar, boboiboy kata " Mungkin power kau ialah KESABARAN " Gopal balas " Sabar bukan POWER " Tapi boboiboy balas balik 

"tok Aba kata ORANG POWER SELALU SABAR "



Demi masa , sesungguhnya manusia itu dalam kerugian,hahaha ini ayat standard, describe kita punya kehidupan, ye sentiasa dalam kerugian. Nak diceritakan nasihat dalam surah nih, boleh kita listkan orang yang selalu  untung tuh ialah

1. MERAKA YANG BERIMAN
2. BERAMAL SOLEH 
3. BERPESAN KEPADA KEBENARAN
4. BERPESAN DENGAN SABAR

Hahahaha dok pusing  pusing, baca baca, surah nih, ye, last sekali tuh, memang sukar. Nak beriman, nak beramal soleh, dan sentiasa update  kebenaran, perlu dengan kesabaran tahap tinggi.

Ye ,semuanya  perlukan kesabaran , "SABAR SABAR SABAR " Ingat kebenaran tuh benda yang manis manis je ke ? Zaman berzaman, sampai akhir zaman, yang biasanya kita akan sedar, kebenaran bukannya manis, kebenaran yang keluar bukannya selalu memihak kepada kita. Tapi kebenaran itu memang pahit untuk ditelan.

TApi takkan lah nak lari macam tuh je dari masalah ? Takkan takda nak usaha apa apa ? Ye  itulah pentingnya, KESABARAN, Ada orang kata sabar  ada hadnya, hahaha, yeke ? Hmmm, sabar sabar, sabar. Itulah perkataan yang paling banyak saya  dengar  dari pasangan saya. Hehehe.

#orangpowerselalusabar
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#liveamazing
#shakleeeffect
#sahabatgua18

Comments

Popular Posts