Ilmu Nutrisi

BANYAK KALI BACA  PUN TAK FAHAM

Bila nak belajar sesuatu nih, biasanya kena banyak baca. TApi biasalah, banyak kali baca tak faham. Hhaaa, macam mana tuh ? Sebab zaman sekarang nih , banyak sangat  kefahaman dan pemahaman yang berbeza. Jadi nak bagi faham ilmu nutrisi nih, kena sentiasa update ilmu.



Biasanya ilmu tentang nutrisi, ilmu pasal teknologi supplement nih, biasanya saintis akan sentiasa keluarkan kajian baru, penemuan baru, dan macam-macam lagi. Masa  ini memang akan buat kita rasa lagi tak faham.

Tapi ada  beberapa step yang sesuai untuk aku supaya tak meleret sangat  kefahaman tuh. 

1 - Pergi kelas nutrisi, bengkel nutrisi  yang dianjurkan syarikat. Mereka dah tapi sebaik baik pengetahuan yang patut kita tahu, yang penting kita nak jual produk

2 - Bincang dengan upline, yang berpengalaman dalam group kita,  yang biasa dah baca tentang ilmu nutrisi ini. Biasanya jugak yang dah makan lagi faham konsep penyakit dan nutrisi. lagi  bagus kena tanya  yang dah join kelas advanced macam TTT.

3- Baca  buku nutrisi yang special  kuning tuh. Hhahaha, yang  ni pun simple sebagai rujukan kita .

EXTRA - bukalah buku tambahan, bukalah website yang bagus, banyakkan membaca  untuk dapatkan info tambahan. Yang ni sebagai tambahan , nak update kajian terbaru. TApi kalau rasa tak faham , refer balik lah ke nutritionist yang kita kenal, yang expert. 

Selamat menimba ilmu kepada rakan rakan . 

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#liveAmazing
#ShakleeEffect

Comments

Popular Posts