Blog Orang Selangor

02/11/2016

Business Yang Takkan MATI

Bila wife kata dia beli set menyusu. dari seorang perempuan bernama akacan, aku gelak lah , sebab masa tuh aku gelak gelak sebab eh benda ni bukan dah lama ke ? Dulu zaman UTM dah ada dah. Masa tuh persepsi pasal business tuh tak boleh belah sangat masa zaman study. Kitorang pulak masa ni sibuk buat business MLM lain. Hahaha, tapi nak dijadikan jodoh, dapat offer free membership dari suri rumah berprofil tinggi.


business shaklee yang takkan mati insyaallah


Tapi cerita business nih, saya tak ambil port sangat, tapi ada satu turning point bila kami pergi guangzhao, bajet nak ikut tokey mumsluv belajar cara buat business borong barang China, tapi rupanya pergi sana terkesan dengan semangat orang sana, memang survival tahap tinggi buatkan kitorang jadi semangat nak buat business betul betul, dan bulan 6 tahun tuh, dapatlah merasa income 4 angka pertama. 

So masa ni aku pun ambil port, biasalah bila dah nampak duit, aku pun join sekali,usaha punya usaha kaw kaw, tak sangaka pulak boleh merasa pulak income 5 angka, boleh pulak pergi free trip ke Los Angeles dan San Francisco. Layan pulak lepak bumi California. Hahaha. memang dasyatlah time tuh.

Tapi biasalah, adat business, ada pasang surut, masa ni betul betul menguji kitorang, sama ada nak kekal atau cari je kerja lain. Jadi masa nih kitorang cari kekuatan kembali, masa ni baru betul dugaan , kenapa kitorang pilih Shaklee, hahaha, masa nih, kenapa aku kena buat pilihan, nak biarkan isteri kerja balik, atau suruh dia fokus. 

Alhamdulillah , walaupun sekarang ni pun masih dibelengu masalah itu ini, tapi still jugak nak buat business Shaklee, walaupun ada je business lain yang best, lagi cepat untung, lagi itu dan ini. Hahahha , punya cerita panjang nih, kenapa kitorang kekal buat business nih ? 

Ada banyak sebablah, nak cakap semua sebab, baik korang baca je #tsunamishaklee ni harinih, memang ramai gile beritahu kenapa business Shaklee ni best. Sangat best sampai kitorang pun jadi enjoy buat, takyah nak borong stok sebab nak naik pangkat ke apa, hhahaha. Tapi kalau korang dah baca semua sebab kenapa business nih best, aku boleh cakap, beza business ni dengam business lain ialah business ni ...TAKKAN MATI !!!

No comments:

Post a Comment