Tips Travel Guna GOOGLE

GOOGLE GOOGLE GOOGLE

Bila nak cerita pasal itempat impian nih, rasanya haritu dah cerita, oh tempat yanng sangat spesifik gila nak pergi, banyak tempat yang sangat best, tapi lebih spesifik lag ialah nak pergi Maishima Incineration Plant, tempat pemprosesan sampah di osaka yang sangat cool macam disneyland.


 travel guna google

BACA BUKU

Macam mana saya tahu nak pergi tempat nih ? tempat #destinasiimpianjoelabu nih sememangnya adalah dari hasil pembacaan. bukan baca buku, tapi baca majalah ujang. Sebab terpengaruh dengan lawatan kartunis petai dulu. Tapi ini semua cerita lama, masa sekolah rendah dulu.

GUNA GOOGLE

Tapi zaman sekarang, nak pergi mana-mana, kita boleh tanya lebai GOOGLE. Lebai google nih best, buat masa sekarang jaranglah nak search kat facebook pasal sesuatu perkara. Semuaya google. Paling best, kita boleh baca blog orang yang dah pergi, kita boleh search video yang berkaitan, dan paling cool ialah guna Google Street View. Memang terbaik.

SIMPAN DUIT

Bab nak kumpul duit nih, boleh je simpan sikit sikit. Selain itu jangan lupa kerja kuat kuat, jangan malas kerja. pandai pandai uruskan bajet nak simpand duit nak travel. Buatlah business side income bersungguh sungguh. Nak best jual #resveratrolterbaik yang ada #landmarkstudyterbaik.

UPDATE BLOG

Tapi bila sebut pasal google pulak, hahaha, memang tak rugi pulak selalu update blog, memang best rupenya ye, orang yang google confirm masuk blog kita, hahha. Seronok rupanya update blog, lagi lagi blog travel.

Comments

Popular Posts