Leader Shaklee COOL ?

Hahaha ni statement mungkkin ramai yang tak setujus, betul ke ? hahha semuanya ada dalam kajian, bukan saja saja cakap, tapi kena fahamkan dulu betul betul. 

Bila nak cakap leader shakler ada ciri ciri yang COOL dan BIJAK, semuanya sebab mereka nih cukup nutrisi. Ye betul, banyak kajian, mengatakan orang yang mudah stress adalah disebabkan kurang nutrisi. Orang yang cukup nutrisi biasanya lebih tenang dari orang yang tak jaga makan dan tak ambil supplement.


landmark study shaklee



LANDMARK STUDY

Ada bukti ke ? hahaha ada, semuanya boleh baca kat paper jurnal dibawah, first ever research vitamin pasal pengguna shaklee dibandingkan dengan pengguna vitamin lain dan yang tak makan supplement langsung. Boleh seaech tajuk paper tuh.

So kalau korang tgk result dibawah. Makanya leader shaklee ni ada dua ciri penting. Satu JANTUNG mereka sihat, satu lagi OTAK cerdas. Dua angka pertama, kadar kolesterol dan triglyceride tuh menunjukkan orang yang makan shaklee tuh mempunyai jantung yang sihat. Tapi dua nombor yang lain tuh, menunjukkan pengguna shaklee ni susah nak nyanyuk dan sentiasa cool. Homocystine ni berkait rapat dengan alzhemer, c-reactive protein ni pulak berkaitan dengan level stress seseorang. 

Jadi, kalau leader shaklee yang korang nampak tuh asyik meroyan je, mungkin dia dah jaga diet, mungkin dia dah senaman, tapi mmungkin dia tak makan shaklee betul betul. hmmmm..

Comments

Popular Posts