Cara Mudah Tulis BLOG

COPY TASK #TSUNAMISHAKLEE SEMUDAH ABC

Alhamdulillah tak lama lagi team ireach nak start program kesinambungan tsunami shaklee 2.0 . the best method nak belajar status power mcm Lyna Noh selalu buat dpt share byk kaw kaw.

tapi bak kata pepatah orang tua tua. nak simpan dalam facebook ni ada je kelemahan, susah nak search balik. Jadi jawabnya kena simpan dan copy semua status baik punya dalam satu tempat yang dinamakan BLOG.

Hari ni nak kongsi kepada korang tipa best nak transfer artikel fb masuk blog dengan mudah. hanya guna smartphone yang berkemampuan ok sikit. Jangan tak tahu kelebihan fb ni, dia ada satu button tekan copy text, semua dia copy terus. Kalau buka website, kena scroll semua dulu. Tuh yang payah sikit guna handphone

Lepaa tub korang pilih application blogger kat smartphone korang nih. Kalau pakai wordpress tuh tanya pakar wordpress, hahha.So buka application tuh dan pilih blog yang kita ada. Dengan rasa gembira tekan paste, lepas tu insert gambar, dan tekan publish.

Lepas dah publish tuh reshare balik kat fb, ajak diorang baca perkongsian korang yang power nih. hahaha lepas tuh kalau rajin, buka desktop macbook edit balik gambar kasi cantik kaw kaw. Tips ni cepat apply sebab ni cara paling mudah save semua ayat power kita dalam blog. Blog ni sepanjang zaman akan tetap relevan. Promote kembali artikel ni banyak kali. hahhaha.

itulah saja tipa sempoi untuk geng fb yang baca newsfeed saya. Khas tipa ni utk geng #hunt2shaklee. Selamat menyertai Tsunami Shaklee 2.0

Comments

Post a Comment

Popular Posts