Blog Orang Selangor

24/10/2016

Bila Badan Kurang OKSIGEN

OKSIGEN OKSIGEN

Cerita pasal kelas haritu lagi, adalah nutritionist tuh cerita  pasal masalah paru paru dan blood flow. Pernah korang tanya ke, kenapa orang sakit paru- paru nih tak hidup lama ? Jawapan dia mudah, iaitu sebab di KURANG OKSIGEN.



Hooo, oklah, sebab nak study pasal oksigen nih, aku pun buat bacaan lagi lagi dan lagi, dapat satu qoute best pulak kat sini, bunyi dia dalam bahasa jawa barat

"Oxygen plays a pivotal role in the proper functioning of the immune system. We can look at oxygen deficiency as the single greatest cause of all diseases." 
--Stephen Levine, a respected molecular biologist and geneticist, and Dr. Paris M. Kidd, Ph.D., Antioxidant Adaptation

Hahaha, cubalah korang fikir , bila oksigen gagal ke tempat sel, itu, memang sel mula merosak, , setiap organ akan mula rosak sebab tak dapat oksigen, semua organ rosak, jawabnya, tak lama dah tuh.

Sebab tuh elakan hisap rokok, habis rosak  paru paru.

Jaga saluran darah tuh, tuh pembawa oksigen jugak

senaman breathing teknik tuh kenna mantop, kena bernafas dengan btul makan 


No comments:

Post a Comment