Vitamin C Penawar ZIKA ?

KAJIAN TERBARU MENUNJUKKAN HIGH DOSE VITAMIN C BOLEH MELAWAN ZIKA

Tak dapat dinafikan zaman sekrang dengan pelbagai virus menyerang umat manusia, dari zaman ebola, H1N1 dan terbaru ialah ZIKA. Pelbagai langkah kita kena ambil perhatian bila tahu semua yang berlaku adalah disebabkan nyamuk aedes. Jadi cuba tips buk siti suami Mohd Zamri Hussin. Pasal penjagaan kebersihan, kenalah beri kerjasama dengan pihak berkuasa.


ubat virus zika

KESENGSARAAN BAYI

Sememangnya sangat merana melihat kesengsaraan budak yang mengalami kecacatan kepala akibat serangan Zika. Memang satu ancaman dan ibu mengandung perlu berhati hati. Pilihan terbaik yang saya amalkan tentu sekali dengan high dose vitamin C. Kajian mendapati vitamin C perlu mendapatkan pemerhatian pakar jika pesakit sudah dijangkiti Zika.

CEGAH LEBIH BAIK

Jadi langkah terbaik untuk mencegah tentu sekali ialah menguatkan sistem imun badan kita. Pengambilan vitamin C , imune booster, dan juga multivitamin sangat perlu untuk mengisi kekurangan nutrisi badan kita jika kita mula kurang sihat. Tentu sekali kami memilih vitamin yang terbukti melalui kajian #landmarkstudyterbaik dan selamat.

NYAMUK DALAM AL-QURAN

Bila baca pasal nyamuk nih, teringat peringatan Allah dalam surah albaqarah ayat ke 26. Kalau buka quran dari page pertama, itulah binatang pertama yang Allah sebut (albaqarah tuh nama surah) . Tahu tahu Allah kata kebersihan itu separuh dari Iman. Bila nyamuk membunuh kawan kawan kita, baru tahu betapa pentingnya pencegahan dari pengubatan.

Comments