Simpan Duit Beli Gajet ?

Hari ni bawak keluar semua duit syiling dari tabung shaklee, ye tabung dari canister performance drinks, memang sempoi, dah lah botol plastik dia sangat selamat kepada alam sekitar, tapi jugak sangat pratikcal, ada orang siap buat letak gula, letak biskut, letak mainan, dan paling best letak duit.




Duit Berjuta-Juta

Tak sempat kira pun lagi duit yang ada kat situ, tapi sekali tengok, memang kaya rayalah, anggaran duit syiling ni, rasanya dalam RM 500 juta , macam 500 orang rakyat Malaysia menang olimpik emas. Alhamdulillah, nampaknya banyak duit ni, bolehlah beli mainan banyak banyak, camera, handphone, buat kenduri kendara dan macam-macam lagi. Biasalah kita dulu simpan duit bawah katil , semata-mata nak beli gajet best, sebab tak suka hutang sana sini, jawabnya simpan duit, oh gajet yang diidamkan.

Gajet Badan

Tapi GAJET yang ada kat badan kita nih, macam jantung, hati, perut, tangat, otak, semuanya nak guna lama lagi. Gajet ni dah lama aku tak servis, ye dah lama tak servis. Dah penuh dengan lemak, kolesterol, toksin, dan macam-macam lagi. Jawabnya, duit nak beli gajet fizikal, lebih baik aku baiki dulu gajet dekat badan aku nih. Bak kata Norita Idris pasal payung, jawabnya, kena beli payung jugak, tak pasal-pasal jadi macam pemandu teksi kat TTDI tuh, jenuh Zainul Anuar nak call ambulans.

Beli VIVIX

Kamon kamon, sebelum jadi parah, jawabnya kena tingkatkan kualiti kesihatan dulu, jadi nak buat tuh, jawabnya kena cari supplemen terbaik dunia. Kira-kira betul nanti duit syiling tuh, nak beli VIVIX untuk diri sendiri jawabnya, kasi sedap sikit badan, repair sel yang rosak, sambil tuh jaga diet semua balik. Pilihlah yang mana penting dulu, sebab gajet fizikal nih, ada je orang boleh sponsor. Haritu pun ada orang sponsor printer HP kat Ainul Fadzilah Mustafa, pendrive free banyak gile orang bagi. Hhaha, takpa, utamakan kesihatan dulu. Yehaaa

Comments

Popular Posts