Hantu Shaklee : Group Paling Berhantu ?

Memulakan dunia pagi ini dengan ucapan Selamatkan Sejahtera, Assalamualaikum , sejahtera kepada kamu semua yang berada di dunia nyata. Alhamdulillah, pagi ini dibangunkan lagi untuk meneruskan kerja di dunia, iaitu menjadi KHALIFAH of Allah.

Nak mulakan cerita pagi ini dengan satu pepatah dari orang kaya . Ayat dia ni bunyi macam pelik, dia kata macam nih pulak.

A friendship founded on business is better than a business founded on friendship. John D. Rockefeller


group shaklee

Ini memang sangat pelik pada mulanya, tapi itulah. Tapi lama-lama dok fikir hidup tak tentu arah, memang ada betulnya jugak. Pengalaman sendiri dengan orang yang dah lama berkawan, di situ mereka ajak kita berbisnes, biasalah tuh , yang baik memang baik. Tapi yang tak baik itu bila mereka buat ayat kaw kaw, habis hilang duit kita, baca doa pelbagai janji nak tolong, lepas dah dapat duit, memang haram jadah.

Tapi ungkapan nih memang betul, bila kau dah join business. Kau lompat dalam dunia business, kat situ kau jumpa pesaing kau. Tapi seronok pulak, walaupun dia sideline, tapi macam-mana tah boleh jadi rapat. Hahha, oklah, boleh jugak berkawan. Ada juga yang makan diri, ada jugak yang ok. Takpa nak tahu bila time kita susah je.

Paling terbaru, seronok sangat bila group hunt2shaklee berjaya berkumpul nak amek gambar. Seronok pulak sebab masa tulah aku baru nak kenal. Takdalah group ni sekadar group whatsapp yang sibuk nak kumpulkan assignment je. Alhamdulillah, ada satu lagi group best tuh ialah ireach selangor yang sentiasa gile-gile, Sampai salah faham bila dia ingat aku bukan Islam, sebab nama Uncle Mutu.

Nak cerita best, dalam group shaklee nih ramai yang cool cool hebat, nak tag semua dalam nih, ramai. Hahhaa, tapi bestnya mereka ni share pengalaman sendiri dan memberi inspirasi sampai air mata tuh keluar kat screen handphone aku (nampak sangat aku tipu). Tapi walaupun pelik aku kena duduk dengan bunga bunga, seekor kumbang pun, layan jelah, sebab nak belajar dan terus belajar, belajar menulis ayat ayat cinta yang menggoda pengguna muka buku, menggoda pembaca blog, goda goda dan cerita cerita kebaikan shaklee kepada nusa dan bangsa. 

Hhaha, apapun, group mana pun, harap harap sudi sudilah berkawan dengan ku. Nama ku UNCLE MUTU, tak pun JOE LABU. Hahhaa, Aku tiada apa -apa pun nak dibangga, hanya seorang SID biasa.

Comments

Post a Comment

Popular Posts