Kelebihan Puasa 6 ?

Solusi mudah masa bulan syawal tentu sekali ialah puasa 6. Apa tuh ? Puasa 6 tuh puasa macam biasa, tapi pilih 6 hari dalam bulan syawal, buat puasa sunat. Hahhaa, korang tahulah time raya nih, jemputan banyak weih, lepas tuh dengan lauk pauk susah nak tolak. kalau boleh control tuh memang hebat.


puasa sunat aidilfitri

Korang nampak tak ? puasa 6 ni betapa Allah sayangkan hambanya, Allah pun tahu time raya ni makan best, sebab ada puasa 6, time nilah boleh detox balik mana yang tak perlu dalam badan, aka reset balik sistem badan kita yang terbiasa makan banyak masa raya.

Tapi nak cakap, kalau korang masa puasa sebulan tuh dah boleh kawal diri, buat detoks sihat, insyaallah takda masalah nak kawal nafsu makan. Lepas tuh ambillah supplemen yang sesuai, lecithin, herblax dan macam macam lagi. 

So manfaatkan training korang satu bulan tuh, yang betul betul PUASA, jaga makan, detoks , insyaallah sihat, dan maintain berat badan yang dah turun harituh masa puasa. lagi satu air kosong minum BANYAK !!! hahaha.

Comments

Popular Posts