Dayang Camellia dan Dayang Rosemary

Bila balik kampung nih, tentu kita akan buat persiapan yang secukupnya. Terutama sekali bab kereta.Macam biasa setiap orang akan cakap kena check kereta, ye betul, yang ni nak balik perak nih, abg joe tak servis kereta lagi. Lepas tuh pulak isu air bag takata, tak terkata abg joe. Ok tips penjagaan kereta nih memang tak boleh bawak main-main.


dayang rosemary

Tapi bab kesihatan, kecergasan, korang jangan buat main-main, kalau rasa nak bergerak awal pagi, kenalah tidur awal, jangan malam tuh nak layan euro2016, nak main game ke, kalau korang ni jenis dah biasa takpalah. Abg joe biiasa biasa je, jadi tidur awal sangat penting, dulu pernah tidur lambat, jawabnya terus pening kepala, hahaha.

Tapi lepas bangun awal tuh, korang jangan lupalak mandi, dengan basic-H, hahaha, itu kasi badan segar, memang best. Bersihkan badan dulu, jadi penyedap dia basic-H, itu korang boleh tengok gambar abg joe penat penat selfie dengan basic-H, pakai DSLR pulak tuh selfie.

Tapi korang bila dah start kereta, wife korang tuh tentu nak jaga anak anak korang, mesti dia pun nak rehat, nak sambung tidur penatlak, selain dari borak-borak dengan korang. Jadi nak atasi masalah tuh, abg joe dah standby dua orang DAYANG , bukan dayang norfaizah, tapi dayang ni bernama ROSEMARY dan CAMELLIA. Setiap dayang dua orang ni ada tugas masing-masing.

1. DAYANG CAMELIA - dia ni akan suapkan abg joe dengan air yang dia buat tuh, ya allah , banyak sedaplah, sejuk ke panas ke, tetapi abg joe minum air yang dibuat dayang camelia nih, air yang dibuat dayang camelia nih bagus, dia ada kaffien macam kopi jugak, tapi air dia nih lagi power, ada L-Theanine. Hahha L-Theanine ni bagus untuk kurangkan efek kafien, supaya abg joe tak nervous masa memandu. Dia bagi abg joe rasa rilek, tapi dalam masa yang sama, dia bagi abg joe rasa fokus dan bertahan lama, tuh yang best, tahan lama dari biasa. Lepas tuh pulak dia kasi abg joe metabolism tinggi, bolehlah abg joe buang kalori extra yang dah lama melekat kat perut abg joe.

2. DAYANG ROSEMARY - yang ni special sikit, dia akan selalu urut-urut muka abang. Dayang rosemary ni bukan urut biasa, dia ni sekali urut, boleh bagi rasa antioxidant, hahaha, tuh yang best, lepas tuh bagi kesihatan kepala otak kognitif abg joe, buat abg joe rasa segar. Dulu dayang rosemary ni, dia urut orang kena campak, dari muka tak elok, jadi cantik. Sebab tuh abg joe sayang sangat dayang rosemary nih. Dayang rosemary ni jugak boleh bagi immune sistem badan kita bagus. Sebab tuh kalau anak-anak abg joe demam, dayang rosemary nilah yang urutkan anak-anak abg joe.

Jadi nak cerita pasal nak pergi travel, walaupun abg joe tahun balik kampung satu sekyen je, pasang lagu raya, tak habis satu lagu pun dah sampai. Hahha, dekat ke jauh ke, abg joe tetap tak tinggal dua orang dayang kesayangan abg joe.

Comments

Popular Posts