Antioksidan dan Radikal Bebas

Sebenarnya term antioksida ni aku baru faham bila aku attend kelas pertama dengan euphoria, masa tuh master Naquib Hussain yang cerita pasal antioksidan dan radikal bebas. Jadi kelas tuh memang best, sebab ada cerita lagi pasal radikal bebas, dan termasuklah jugak sel yang tidak sempurna pemecahannya.



Kalau ikutkan sel ni berpecah dua-dua, yang tu normal, tapi aku rasa kalau pecah tiga, jadi macam BOBOIBOY KUASA TIGA. Hahhaa, itupun sekarang dalam boboiboy the movie dah boleh pecah 7. Lagi dasyat sel sel badan boboiboy. Tapi nasib baik kartun, aku tak terpengaruh sangat, hahaha.

Banyak sumber yang ada antioksidan ini. Sampai lah jadi trend sekarang, ada je produk baru, mesti kena sebut antioksidan. Kalau korang dengar nasional fm, iklan dia punyalah panjang nak promote satu produk tuh, aku rasa dia baca satu entry blog pun boleh baca kalau iklan kat radio rtm. Ini memang gile penerangan panjang.

Jadi cerita aku dan antioksidan ni sampai membawa aku ke bumi Los Angeles, California dan San Francisco, California. Ini memang gila, dan rezekilah jugak pada tahun 2014.

TApi aku ada soalan lagi, kalau produk shaklee ada antioksidan, produk apa yang boleh setelkan anti-anti yang lain, macam antisosial, antikerajaan, antijenayah dan antidadah .Nasib baik gambar nih aku amek dari facebook Aya Chalo, hahaha

Comments

Post a Comment

Popular Posts