Teknik Dapat Like Facebook 2016

Alhamdulillah, bulan puasa nih, sedap betul rasanya puasa dengan minuman bertenaga, kafein semula jadi, berat ada turun sikit, oklah, nak target  turun banyak. Tapi sedap badan boleh buat bertenaga, boleh bikin kerja kat komputer, jawabnya promote blog kaw kaw punya, sambil update facebook baik punya. ini ada sikit tips baik punya nak share. Boleh follow. Result terkini page Diet Diet Sihat, hahahha.


like facebook page 2016


Teknik nak dapat like ni sebenarnya kena rajin update je, selalu letak content yang orang selalu suka, kata kata hikmah, kata kata lawak, lepas kena engage dengan likers. Hahha, ini aku buat baik punya, bolehlah naikkan like sebanyak 1000 plus dalam seminggu. Rekod terbaik dulu pernah generate like 4000 lebih. TApi masih tak leh lawan page gile gile macam page ikan siakap dan lain lain. Oklah, takpa, janji rock.

Tapi nak start nak generate banyak like, kenalah cari cara nak upkan like banyak gile, nanti lama-lama naiklah. Nak power, buatlah page wanite ke. tak pun beli page yang dah ada, tak pun buat page artis lawak. Hahhaha, takpa, janji rajin nak buat.

Banyak likers ni ada kelebihan dan kekurangan. Kalau nak teror korang belajar lah teknik FB Ads macam sifu jamal, belajar retargeting dan macam-macam kebabom firdaus azizi, dan macam-macam lagi. Banyak sifu mifu kat luar, tinggal korang nak ke tak nak.

Lagi rahsia, aku suka handphone laju, atleast kalau dapat ram 1 gig lebih, lagi laju aku boleh buat kerja, nak update page bukan susah pun, sambil tunggu buka puasa pun boleh buat. Yang ni sangat penting, nak naikkan engagement, hahahaha. Oklah sekian sahaja dari bilik berita, assalamualaikum.

Comments

  1. memang teringin juga nak upkan like tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Content marketing is the king nowadays! Your content is really important right!

      Delete
  2. Bleh turunkan sket ilmu nak dapatkan like? TQ in advance ye

    ReplyDelete
  3. People don't just like for nothing, they like for a reason, and its what they love seeing and reading! :D

    ReplyDelete
  4. I agree.. kena rajin keluar article lebih menarik.. hahaha... there is no denying it.. kalau cukup menarik orang akan share etc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. artikel menarik tuh yang membuatkan kepalaku pening berpusing seperti gasing

      Delete
  5. thanks for sharing the tips! great and insightful post.

    ReplyDelete
  6. To get the like, need a lot of effort ~haha

    ReplyDelete
  7. Tula.. kene rajin update and look for good content.. kadang2 susa sbb x de masa.. but less effort.. less likes la kan.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelebihan kepada mereka yang banyak ilmu, banyak membaca, with little effort diorang punya entry je dah berganda ganda dapat like and followers

      Delete
  8. Nowadays quite hard to gain like as there are many competitors out there. =D

    ReplyDelete
  9. Betul...kene betul2 rajin..kalo x...aduihh...effort wasted..hehhehehe

    ReplyDelete
  10. thanks for the tips will try to apply to my fanpage :D

    ReplyDelete
  11. OMG.. this is like a dream goal to reach... I have been trying to increase my youtube subscribers for so long and I am still stuck in the 100 zone... If only there were really some secret technique to it without giving out tons of money

    ReplyDelete
    Replies
    1. You can do it, you tube mostly focus on keywords

      Delete
  12. wow.... you so hardworking !! Saya patut belajar kerajinan drpd u.... Thanks for sharing, you have set a very good example to me... Thanks !

    ReplyDelete
  13. Thanks for the infor. Will update accordingly.

    ReplyDelete
  14. Salaam... haah setuju... saya start lama dah tapi baru serious last few years... baru tahu kena rajin up status and etc...

    ...waima saya byk silent readers... yg tak like or follow tapi akan email tanya bila ada new post or chapter... terharu giler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Logik nya mest fb nak kita guna fb betul betul hahaha

      Delete
  15. Thanks for the sharing! It was really informative for all the facebook page user and I agree la mesti rajin update content as well =D

    ReplyDelete
  16. Thanks for the sharing and tips.

    ReplyDelete
  17. Thanks for the great tips, hopefully I can get more LIKES too :)

    ReplyDelete
  18. Nice tips for Getting Likes. Would try for my fanpage as well.

    ReplyDelete
  19. Great content and interesting content are the keys to generate more page likes. Instead of like, I think is engagement. Page like is important, but comment and share are more important.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, gets more comments and share, thats count

      Delete
  20. great post!!!Would like to share with my friends!!

    ReplyDelete
  21. good sharing. :) do share more tips ^^

    ReplyDelete
  22. thanks for the sharing, it's really not easy feat

    ReplyDelete
  23. Betul, I agree with you statement that we need to keep our Fcebook updates. Make it nice to capture people attention to view and like our post. Thank for the tips.

    ReplyDelete
  24. Wow.. really thank you for giving me such priceless advise since I'm a newbie in blogging. I do have a lot of ideas for updates, just have a issue at the same time like transport ant etc... I really should brainstorm about this issue.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts