Manfaat Berbuka Dengan Kurma Ariha

Salam sejahtera semua, hari ini baru dapat kurma yang wife beli dari kawan kitorang kat UTM dulu, nama dia Fareha, bunyi lebih kurang sama macam nama kurma Ariha  gambar  kat bawah tuh, hahah, ini teknik gambar cahaya pagi dari tingkap , layan jelah. Apapun, korang tahu ke kurma ni bagus ? Semua time ramadhan je buah kurma nih, lepas raya, hmm hampeh takde.




Kurma ni oklah special zaman orang beli online, sume nak order online, tak mainlah beli kat pasar malam atau pasaraya mewah macam Aeon Mall shah alam. Ni zaman hipster, kurma pun order online, ambik kat pejabat pos, ahhaha. Tapi nak best, makan kurma ni, korang boleh google lah, kurma ni makan, sedap woo, selain itu, macam-macam khasiat compare dengan buah-buahan lain, punyalah letak chia seed , lepas tuh penjual minuman shake shake macam aku, gabungkan lah, lepastuh ada minuman kurma lah. Tapi kau tahu tak ? khasiat kurma ni tahan sebulan je, hahahha, sebab tuh semua orang start makan buah bukan islam, ramadhan je makan makanan sunnah.

Comments

Popular Posts