Cara Mudah Belajar Sejarah - Dengar Kuliah Ustaz Auni Mohamad

Bebaru ni , memang kecoh dan banyak sangat isu pasal illuminati, akhir zaman, dan tentunya pasal Dajal. Selalu aku follow fb Neil Armsteen, yang asyik cerita pasal tipu daya Rothchild dan para konconya. Hahha, ada satu post fb neil armsteen, dia share pasal Ustaz Auni Mohamad. Lepas aku dengar ceramah dia paling cool ialah Da Vinci Code. Memang dasyat.





Ustaz ini memang sempoi bab sejarah, sebab dia boleh cerita sejarah silam, sejarah bible, dan sejarah nabi ibrahim sejarah namrud dan banyak lagi. Semua cerita pasal iluminati dan freemason, semuanya dia boleh cerita, paling cool ialah video dibawah. Tapi ada je video lain yang best. Aku buat entry nih, baru layan dengar pasal 3 cerita  menarik. Paling best, dia ini, selamba takde kitab, otak cpu, selamba je terang. Paling bagus,  dia ni takdalah kelakar, dia cakap straight to the point, tanpa henti, ahhaha. Tapi aku enjoy dengar. Tapi dia ni memang mengingatkan aku arwah Ahmad Busu aka Mat  Deris. Hahhaha. Selain dari dengar  muzik rock n roll, bulan puasa nih, sambil layan fb, update blog, kita  dengarlah ceramah Ustaz Auni nih, dia ni suka cerita bab sejarah dan kaitkan dengan amalan dan sejarah akhir zaman. Betul tuh, bak kata MKB, satu buku  yang tebal diterangkan dengan mudah oleh Ustaz  Auni. Oh ye, last aku cakap, kalau korang dengar ustaz auni, insyaallah cara korang belajar sejarah tentu akan berbeza lepas nih.


Comments

  1. rajin pulak ustaz tengok movie. hahahaha

    ReplyDelete
  2. Memang terbaik Ustaz ni.moga Ustaz auni dipanjangkan umur Dan dipermudahkan semua urusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin, ustaz ni membuka minda kita untuk mengkaji dan berfikir

      Delete
  3. Pertama kali dengar ceramah ustaz ni mmg menarik.
    Bila kita tahu latang belakang sejarah dan asal usul agama yg diceritakan oleh ustaz ni ia boleh menambah keimanan dan keyakinan kita dgn agama.. Terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling penting kita diajak bersama untuk mengkaji dan lebih mengkaji

      Delete

Post a Comment

Popular Posts