Betul Ke Kalau Makan Ikan Muka Cantik ?

Salam sejahtera, hahaha, saya baca tajuk nih, saya rasa pernah tulis pasal makan ikan dulu, tulislah macam-macam, tapi  yang ni menarik jugak. Betul  ke makan ikan muka cantik ? Hahhaha, oklah nak cerita nih macam-macam contoh kita boleh tengok, tak susah pun. 


muka cantik tips



KENAPA KENA MAKAN IKAN ?

Dulu aku pernah ada supervisor, phd dan master, dan muka diorang memang jenis awet muda, hahaha, ini cerita  betul punya. Tahu tak muka diorang ni bersih, oh ye, memang aku perati tabiat makan diorang. Lagi lagi supervisor phd aku, dia makan ikan, tak pernah aku tengok dia  makan ayam ke , daging ke, jarang wei, hahahha. Muka awet muda, selain itu pergi kedai order air kosong je, memang diet gile. 

ORANG JEPUN CANTIK ?

Aku pernah tulis macam-mana nak cantik , tapi nak ceritakan kat sini, korang pernah tak tengok orang yang duduk di kepulauan, yang memang makan ikan nature  , tak goreng, tak masak, ye  tuh orang jepun. Orang jepun, memang diakui kulit cantik, sebab diet mereka macam tuh, mereka suka makan mentah,  tak goreng, takda minyak, lepastuh minum green tea, memang ada harapan nak kulit cantik.

KHASIAT IKAN LAUT DALAM

Bila sebut pasal ikan, kena memilih jugak ikan nih. Sebab korang pun tahu, dunia sekarang, penuh dengan pencemaran macam kat pahang tuh. Hahhaa, ikan yang biasa mungkin dah kena pencemaran minyak, jadi jawabnya, ikan laut dalam pilihan terbaik. Sebab apa ? kerana mereka ni makan makanan yang tak tercemar, tak diusik, kat situ semuanya makan natural dan sangat bagus. Sebab tuh aku nak masuk cerita pasal Shaklee, nak share dengan korang 2 vitamin penting dari hasil ikan laut dalam.

  1. Omega-3 - minyak paling cool dalam dunia, omega 3 ni bagus untuk jantung, imuniti,  kesihatan budak budak, dan macam-macam lagilah. Nak cantik pun, bagus makan omega-3, sebab ia boleh mengurangkan keradangan pada wajah muka.
  2. Kolagen - yang ni memang semua orang suka. bab kolagen nih, ramai salah faham, sampai ada kata kolagen ada pada tumbuhan. Hahhaa,  itu tak betul, kolagen hanya ada  pada haiwan, termasuklah spesis manusia. 

TAK MAKAN AYAM TAKPA

Nak diceritakan lagi,  kalau hidup kita  tak makan ayam, takpa, tapi nak cerita, makan ikan lagi bagus, daging ikan takde lemak, ayam ada, tinggi kolesterol lagi.  Jadi, makan ikan fresh, laut  dalam,  itu yang terbaik. 

Comments

  1. maybe ada mcm tu.. tp mcm jue sndiri sensetif.. skrg dah ada collagen ikan merah mmg cantik kawan dah minum.. kulit dia perghhh jelessss

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts