Nasi Lemak Komuter Seksyen 19 Shah Alam

Nasi lemak oh nasi lemak, hari rabu semalam sepatutnya nak pergi AEON big, tapi tak pasal pasal lalu depan komuter, padahal nak cari toilet basuh berak mayram, hai sekali tengok apasal ramai berhenti depan CIAST nih, weih nasi lemak leh. Apa lagi, kasi bedal lah, pergi basuh berak dulu, lepas tuh cari parking baik punya. yehaa, jom makan


nasi lemak




nasi lemak shah alam



seksyen 19 shah alam


Syarat Nak Makan Nasi Lemak Komuter

Ada beberapa syarat dan adab nak makan nasi lemak nih, walaupun rasa dia tak pedas, manis terlebih, tapi terlebih dahulu marilah kita bersama-sama menjaga adab permakanan gerai depan rumah orang nih

  1. Bila parking tuh, silalah parking betul-betul, sebab depan rumah orang, kita parking pun dekat bahu jalan, jadi kalau kereta kita tak menghalang lalu lintas takpa, tapi kalau rasa kereta kita kena calar dan kena langgar, itu salah kita ok ?
  2. Silalah beratur dan bersabar, semua orang pun nak makan, jadi adab kita beratur, beramah mesra, menunjukkan bangsa dan keperibadian kita
  3. Jaga kebersihan , jangan buang sampah merata-rata, makan dengan tertib, sebab ianya dekat dengan longkang dan kawasan perumahan. Silalah jangan buat bising, nak berborak tuh ok, tapi mungkin ada jiran tetangga yang tak suka dengan gelak ketawa anda.

Kurang PEDAS

Tapi pesanan terakhir saya kepada makcik nih, sila buat pedas sikit, sebab rasanya terlampau manislah, jadi saya bagi kat makcik 4 bintang, memang best dan sangat lepak, suasana di sini nyaman, tapi kalau hujan, sukar sikit, hehehe.


Comments

  1. hikhik..ingt sedap,pedas meletop...manis pulak...cancel lahh nk try

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti pesan kat makcik tuh suruh buat pedas skt

      Delete

Post a Comment

Popular Posts