3 Sebab Food Festival Sangat Best

Memang seronok, kalau korang pergi Food Festival, bayangkan dalam tuh macam-macam makanan ada, hahaha, memang best, kalau korang jenis orang sponsor, bos ajak makan, dalam tuh macam-macam makanan ada, hahaha, layan hooo. Tapi Nak lagi best, ada banyak sebab korang kena datang food festival. hahaha.






3 Perkara Best Tentang Food Festival

Nanti Pavilion KL, nak buat food festival, macam-macam makanan ada, ada yang melayu, china, india, jepun, korea, dan macam-macam lagi. So, seronoknya kalau korang semua dapat datang ke sana, macam-macam ada kat sana, sambil cuci mata, sambil tuh cuba perhatikan apa yang tersirat dalam Food Festival macam nih

1. Keharmonian 

Kalau korang rasa nak kenal bangsa lain, nak kenal adat budaya bangsa lain, kaum lain, cara terbaik nak kenal ialah dengan makanan, selain dari lagu, memang makanan setiap bangsa sangat unik, dan ada sejarahnya tertentu. Senanglah kalau korang dah biasa dan faham , senanglah nak pergi melancong, hehehe, lagi-lagi dapat kawan awek korea, memang best dan senang nak borak.




2. Kesihatan 

Hahha, selain tuh jugak, jangan ingat pasal makan sedap je, kebanyakan makanan bangsa ada khasiat nya tersendiri. tapi nak lagi sihat, kenalah cuba air jus, lajuiceria. Itu contohlah ok. Contoh lain mungkin korang boleh faham, kenapa makanan macam shushi tuh tak masak dan sebagainya. Barulah korang faham , kenapa orang jepun hidup paling lama di dunia.

3. Kreativiti

Hahhaha, oklah yang ni kalau korang suka marketing, nak belajar cara nak jual, nak buka restoran, baguslah datang food festival nih, kat sini mana tahu korang nak buka restoran, nak jual brownies macam cikgu nurul, atau macam-macam lagi. Tapi food festival nih memang tempat untuk korang belajar teknik atau strategi marketing company makanan nih, hehehe.




Oklah, itu yang terlintas sekarang di kepala otak saya, kalau nak layan gambar , kenalah masuk facebook saya, hehehe, kat situ banyaklah gambar, hahaha, macam macam ada. Oklah, takpa, kalau ada nak tambah, bolehlah komen kat bawah. Ok, makan makan juga, ingat kesihatan, jangan sampai kolesterol naik sudah. Ok bye !!!



Comments

Post a Comment

Popular Posts