Cara Nak Buat Kawan

Aku dapat keyword ni dalam blog, tetiba orang tanya, ada cara ke nak buat kawan ? JAwapannya mudah je, adalah, hahaha, tapi kalau ikut cara aku, confirm kejap je. Tapi bila cerita bab kawan ini, macam-macam kawan ada, kawan pena, kawan maya, kawan sekolah, dan majalah komik kawan dulu.


cara nak berkawan


Rajin Main Facebook

Dulu ada friendster, myspace, dan sekarang ini Facebook terus menerus menerajui carta social media utama di dunia, dan di Malaysia, FB terus menjadi bahan penyebar fitnah. hhahaa, nampaknya setakat ini, belum ada lagi social media lain yang betul betul boleh ambil alih FB, bijak-bijak. Hmm memang aku main fb ini, ada masa buang masa, tapi ada masa, gunakan masa untuk tambah pendapatan dan luaskan network.

Buat BUSINESS ?

Ini paling penting, ada orang cari kawan, berkawan, sebab nak jual produk dan sebagainya. Biasalah tuh, tapi paling perit ada yang kawan makan kawan, dulu kawan sekarang lawan, dan ada pula dulu lawan sekarang BFF. Hmmm, pening kepala nak difikirkan. Oklah takpa, janji kawan.

Pentingke kena ada KAWAN ?

Ramai orang kata penting, tapi kawan aku, sendiri terus terang, ada come and go, macam tulah, dari sekolah sampailah sekarang mereka datang singgah dalam hidup aku, takpun aku join banyak group, tapi tak lama kemudian belah macam tu je. Macam tu jelah cerita aku cara nak buat kawan. ok ?

Comments

Popular Posts