Betul Ke Ekonomi Malaysia 2015 Jatuh TERUK ?

Alhamdulillah, hari ni dapatlah merasa pulak tidur di TH hotel kepala batas. Semalam, saya ada emergency  yang membuatkan saya terpaksa datang ke UTARA, Yeaah, perjuangan rock diteruskan. Nampaknya  ini masa nak tulis artikel baru untuk tahun baru ini. Hahhaha,


ekonomi malaysia 2015


Teruk Sangat Ke ?

Hahaha, memang kalau kita duk kaji ringgit Malaysia, banding dengan US, harga minyak, isu isu  moral dan macam-macam lagi, ekonomi akan jatuh teruk. Hhahaa, tambah lagi dengan kerosakan banjir dan sebagainya. Oklah, yang ni saya tak pandai nak cerita. Hahhaa, tapi banyak pun ekonomi ini bersifat jangkaan. Nanti datang lagi dengan  GST, hahaha, terbaik.

Penghapusan Golongan Pertengahan

Ekonomi  sekarang memang dicipta begini, hahaha, dengan sistem mawatang kertas, main cetak,  tambah lagi dengan RIBA, GST, dan ramai lagi, hahaha, habis golongan pertengahan, habis hahaha. Kita akan jadi seperti negara jiran kita. hahaha.

Peluang MLM ?

Memang masa ini masa sesuai orang MLM, business emas, perak, forex, dan macam-macam business, yang akan pasang  perangkap, menangkap orang orang ini dengan dilema yang mereka  akan hadapi. Sebab itu ada yang jadi haram jadah, buat apa sahaja, dan menindas tahap gaban. hahaha.

Apa Nak Buat ?

Hahhaa, ada satu cara je, solusi tu dah ada, tapi kena faham betul-betul apa itu  RIBA,  hahaha,aku pun fail lagi, hahaha. Oklah, sekian sahaja  untuk hari ini. Kalau korang blur sangat tak tahu nak buat apa, apa kata klik sini nak tambah pendapatan

Comments

  1. serius la sikit bro nak post . "apa nak buat?" tup2 dah habis..adoi haha ape2 pun tq for sharing

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts