Teknik Follow-UP ?

Siapa yang dah biasa berbusiness, mesti dah gemar dan mahir teknik Follow-UP, hahahah, ini baik punya teknik, kalau nak tahu, kenalah baca lagi dalam buku atau pun pergilah seminar marketing, contoh macam Aqif Azizan yang guna sms, si Zainul guna email marketing dan macam-macam lagi.


follow-up customer


Follow ?

Hahhaa, kalau dipecahkan satu-satu, jawabnya ada follow dan UP, saja saya nak anda follow dulu. Kenapa kena follow ? Hahhaa, sebab follow lah penting. Korang kena follow benda yang baik baik sahaja. Paling power, korang boleh ikut je saranan Firdaus Azizi yang cadangkan korang follow sepuluh best internet marketer Malaysia, termasuk si daus ni sekali. hahaha. Memang terbaik punya.

UP ?

hahaha, UP ni ada banyak maksud. Kalau korang nak betul-betul berjaya, kena follow yang UP UP je, hahaha, tu belum aku cerita UP UP rozita che wan lagi. Tapi kalau nak diringkaskan macam ini lah bunyinya

  1. UP tu maksudnya yang duduk di atas, kalau duk atas ni orang yang dah berjaya, tapi jangan give UP, tapi follow UP
  2. UP dalam blogging tu ialah formula Fahmy bin Barney. U tu maksudnya Update, P tu maksudnya Promote. Hahhaa, memang sempoi, sebab tu kalau korang tengok, blog celik vitamin  selalu je SEO .

Follow-UP

Kalau nak digabungkan, jadilah teknik follow-up, hahahaha. Kalau nak dikutkan dari tips tauke Mumsluv, dia buat sales berganda hanya dengan follow-up customer je. Hoo, power-power, itu belum lagi teknik email marketing Master Z, dan macam-macam lagi.


Mati Level Marketing (MLM)

Dulu pernah aku cerita pasal mati level. Sebab apa mati ? Sebab takda networking. Kalau business dah berjaya ada sales, dah ada pembaca, dah ada SEO pelbagai, tapi akan gagal dan susah bertahan kalau takda networking. Jadi nak bagi tahu, paling mudah nak networking ialah dengan FOLLOW-UP !!!


IKLAN: MY BLOG FEST 

Mari mari, siapa nak sewa tapak, nak promote produk, nak macam-macam lagilah, nak trafik percuma, nak SEO percuma, jom singgah sini, macam-macam ada. hari ni dah start dah.

 myblogfest



Comments

Popular Posts