Bila BLOG Jadi KATALOG

Selesai sudah Seminar MEGA ASB , dah lima kali ASB dan team kembara menganjurkan seminar begini, dan kali ini paling dasyat apabila saudara Firdaus Azizi, internet marketer terbaik di Malaysia sanggup untuk turun padang dan berkongsi ilmu tentang marketing. Alhamdulillah. Tapi ada satu je benda yang paling terkesan dalam hati saya, bila mendengar sebuah BLOG itu telah menjadi KATALOG . Hahaha, apa benda tuh ?


copywriting



Kenapa BLOG Jadi Bosan ?

Bila kita tak buat kajian, tak menulis dari hati macam Lyna NOH, jawabnya memang boleh jadi bosan, hahaha, dan kadang-kadang kita tak buat research, tak banyak membaca dan tak memahami pun apa benda yang kita jual tuh. Bila nak mudah, takda idea, jawabnya copy paste sahaja maklumat yang ada, dan jadilah ianya sebuah blog yang serupa katalog. Takda jiwa dalam blog tuh.

Bagaiman Nak Buat Ayat SEDAP ?

Hahahha yang ni kena belajar dengan abang Nor Najamudin Superbvitamin. Teknik copywriting sangat penting, kalau nak buat blog kita sedap membaca, hahaha, apa dia tuh teknik copywriting ? Nak kata ikhlas dan jujur, sampai sekarang saya tak dapat nak faham kenapa nama dia copywrintg. Hahhaha, pening kepala saya.

Buat KAJIAN !!!

Seperti kita nak menulis thesis, nak menulis jurnal, nak menulis berita, memang disarankan kita membuat kajian seperti kata Master Z. Hahhaa, kajian ini sangat penting, kalau tak hasil penulisan kita akan ke lautlah jawabnya. Hahhaha, itulah dia masalahnya. So kalau korang betul-betul nak kuasai pasaran, kena buat KAJIAN, kajian apa ? hahaha.


Ada Lagi Tak Kelas BLOG ?

Insyaallah lepas ini team Kembara ASB dah bermimpi nak ke pantai timur nak jumpa orang-orang sana pula. Hahhaa, apapun, kelas ini memang sangat best, dan team ireach je dapat ilmu begini dengan harga yang sangat-sangat istimewa. Hahahha, kalau nak join, calling-calling saya ok ? Sebelum berpisah, jom kito tengok video geng-geng ireach masa mega seminar harituh !!








Comments

Popular Posts