Konsep Duplikasi

Hehehe, tajuk kedua terakhir, dari cabaran blogging ini ialah Parents, tapi macam biasa, saya nak anda tengok gambar parents saya nih, dengan gambar saya sekarang, amacam, best tak, dulu saya kecil saya masuk paper, sekarang sudah besar, Arreessa pulak masuk paper, ini tidak adil, hahahha. tapi banyak benda yang kita belajar dari gambar ini.

duplikasi dari keluarga

Duplikasi

Hahhaha, kita mungkin tak sedar, yang kita sebenarnya lebih meniru perbuatan dari percakapan itu sendiri. Memang saya jarang dengar kata, termasuklah anak saya, memang susah nak dengar cakap saya ni. Mereka ni, akan ikut apa yang kita buat, dan takkan ikut apa yang kita suruh. Jadi sebab tulah kalau nak suruh anak, kita kena buat dulu. Benda ini, samalah kalau nak apply kat business lain. lagi lagi MLM.

Jadi Teladan

Alhamdulillah, ibu bapa saya memang banyak tunjukkan contoh terbaik, yang saya mesti ikut, dan insyaallah , anak anak saya pula akan ikuti jejak langkah kami berdua. Anak-anak tak perlu disuruh-suruh, mereka melihat kita sebagai parents mereka, jadi tunjukkan teladan yang baik, dari generasi ke generasi, walaupun zaman berbeza, asasnya tetap sama.

Comments

Popular Posts