16 Days Photo Challenge | Day 6 – Favourite Supplement

Alhamdulillah, semalam macam mana boleh tak sempat nak buat entry, hari ini kena pulun banyak entry, sebab dah cuti, oklah, mengikut day 6 ini, katanya nak tahu supplement kegemaran. oklah, hari ini saya nak share antara vitamin kegemaran saya ialah vitamin B hooo yes !!!


manfaat vitamin shaklee



Hoo Stresss !!!

Hahhaha, salah satu bagus vitamin ini ialah cerita pasal stress. Kalau korang stress, sebenarnya bagus ambil vitamin B. Antara yang bagus ialah B5, untuk bagi kita lega . Tapi bila sebut pasal stress ini, janganlah pulak ambil vitamin B tu makan, kena buat amalan lain jugak. Contohlah kalau kita marah-marah, bagus kita ambil wuduk dan solat sunat. Hoo, lagi tip nak kurangkan stress ada dekat bawah ini.
  1. Tips Stress Dr Fadzilah kamsah
  2. Tips Stress tambahan lagi


Metabolisme 

Hahhaha, penting untuk badan kita nak convert makanan kepada tenaga, dan tenaga tu mesti digunakan, kalau tak jadi lemak. Tapi nak convert tuh, kena ambil vitamin B, bagus untuk convert makanan jadi tenaga. Hoo itulah bagus, barulah bertenaga. yehaaa. Tapi takpa, kalau nak best boleh baca lagi kat bawah pasal vitamin B

  1. Manfaat Vitamin B






Day 6 - Favourite Supplement

Comments

Popular Posts