Resepi Kejayaan Seorang Jutawan

Alhamdulillah, cabaran blogging hari kedua di sambut dengan jayanya. Kali ini saya tukar sedikit kepada menjadi resepi kejayaan, sebab saya masak air pun fail. Jadi saya nak bercerita sedikit tentang resepi kejayaan Shareeza Hashim, atau nama glamernya Cerry Mama Faiz.


resepi kejayaan seorang jutawan


CIPTA JUTAWAN

Hahhaa, nak tokok tambah lagi, bagi lagi sedap, kak Cerry bukan je jadi jutawan sorang sorang dia, tapi lebih mantap, lebih cool, lebih mulia, dia bawak semua organisasi JUTAWAN bawah dia, jadi jutawan juga, yang paling kena sekali tentu sekali nanny saya Lyna NOH dan Hadhatina. Haaa, nampak tak ? betapa bestnya hidup kak Cerry, dia bukan nak sorang sorang kaya, tapi semua orang ada peluang jadi kaya macam dia, hehhee. Setakat ni tempias jutawan tuh dah kena kat saya dan isteri, memang cool, kena kerja kuat lagi .

APA RESEPI KEJAYAAN KAK CERRY ?

Hehhee, ada sebenarnya, kalau korang baca kat atas tuh, ada satu qoute yang boleh korang amalkan, tak kisahlah korang ni dalam bidang apapun, termasuklah bidang perikanan, pembuatan kayu atau jurutera kitar semula barang terbuang !!!

"Sebenarnya untuk jadi jutawan dalam apa jua bidang sekalipun, kena perbetulkan niat kita. Tanya kenapa kita nak buat sesuatu bisnes itu sama ada secara sepenuh masa atau separuh masa. Tanya diri sendiri sanggup tak untuk kita korbankan masa, tenaga, sabar dan segala-galanya, sebab apa yang kita lakukan itu ada harganya. Apa yang penting mesti ada niat dan sasaran yang jelas, sanggup kerja keras dan sabar."

PESANAN KAK CERRY

Pesanan di bawah khas dari Kak Cerry, yang betul betul nak jadi Master, atau sesiapa sahaja yang betul betul nak berjaya , memang peninglah jugak, kalau tak istiqamah, kalau malas kak cerry, lupakanlah nak jadi master atau nak berjaya, Hehehe, ok lepas ni tak boleh nak malas-malas.



Comments

Post a Comment

Popular Posts