Koleksi Petua Yang Di Curi Dari Rakan Blogger

Cabaran hari ini memang pening kepala sikit, sebab almaklumlah, aku takda menda petua orang lama pun yang aku tahu, dan tak pernah pun try petua nih. OKlah, sebab hari ini entry yang mudah ni, aku just review je mana mana petua yang ada dalam blog member, yang join cabaran ni jugak hahaha.




1) Bayi Kembung Sebab Makan Ikan Kembung ?

hahahah, petua mudah ini memang sempoi, dan memang anak anak kita selalu kena, petua yang dikeluarkan oleh puan Jiha kita, boleh diamalkan oleh semua kaum, jadi memang berguna petua mudah ni.

2) Bunga Melur ke Bunga Telur ?

Lagi petua best dari cikgu sekolah kat segambut ni. Hooo, memang rupanya bunga melur, standard bunga-bungaan ni banyak khasiat dan rahsia ni, orang-orang lama tahu. Ilmu orang lama ni jarang kita nak dengar, tapi bak kata adreyna, bunga melur ini banyak digunakan dalam perubatan ayuverda.

3) Pengalaman Nadia Yusof ?

Anda tentu kenal Deana Yusof, tapi nadia yusof tentu belum anda kenal. Hahahha, kiranya dia ni jual shaklee jugak. Best juga baca petua dari blog dia ni, sebab dalam blog ni dia cakap dia memang pernah cuba. Tapi biasalah, lain orang lain keluarannya. Jadi pengalaman ni mahal, setiap orang rasa lain.

4)Petua Orang Gelang Patah 

Hahahha, blogger top kak Hernee ni pun ada je benda yang dia nak tulis. 10 petua yang simple yang dia tulis ni, bagus bagus, lagi lagi bab muka berkerut tuh, hahaha, nak cantik pun, kena selalu senyum dan jangan sombong, pakai bedak banyak pun tak guna kalau hati tak kemana.

5) Lubang Jarum ?

Hahahha, yang ni dari blog kak hanee, susur galur kumpulan rama -rama cikgu nurul, hahahha. Memang tips yang ditulis ni semuanya berkaitan dengan perempuan. Suami pun kena tahu ye, nak bagi isteri cantik, suruh diorang amalkan, hahahhaa.

Oklah sekian sahaja review 5 teratas petua petua yang ada, semoga kita menjadi MUDA dengan PETUA, tapi saya suka PEMUDI, hihihihi.

Comments

Post a Comment

Popular Posts