KENAPA METAL KENA PAKAI BAJU HITAM ?

Boleh dikatakan pada zaman muda remaja saya, saya suka sangat pakai baju warna hitam, hahaha, terus direct to the point. Kenapa begitu, sebab itu semua falsafah metal muzik saya dulu. Pengaruh kuat , dan ada yang gelarkan saya NINJA, sebab suka sangat pakai baju hitam. Hooo, takpalah, itu mungkin boleh baca dalam cabaran hari pertama. Oklah jom kita sambung cabaran hari ke-14 .
(masa menulis entry ni saya pasang BLACK ALBUM METALLICA !!!) 

black album


Pengaruh METALLICA

Dulu saya mendengar metallica pada form 1, masa tu kami dah gila main gitar, so memang metallica jadi kegilaan masa tuh. Jadi habis semua beli kaset metallica. Tapi yang tak terus sangatlah, sebab belum gila pasal baju hitam semua. Tapi black ALBUM ni memang penuh makna buat peminat metal seluruh dunia, boleh dikatakan inilah album membawa seseorang itu masuk dalam dunia METAL !!!


XPDC metal

XPDC !!!

Yeah, lepas tu mendengar Metallica, paling gila lepas tu ialah konsert raksasa XPDC !!! Masa tu bibit bibit kehitaman, baju hitam, semuanya gara -gara pengaruh XPDC. Tapi memang gilalah. Akhirnya, masa tu kitorang suka pakai hitam, sampai pakcik saya pun tegur saya dan sepupu suka sangat baju hitam.



BACK IN BLACK ACDC !!!

Walaupun tak berapa metal, tapi percayalah album rock n roll dari kumpulan dari Australia ni memang mengancam, sebab dia ada spiritual tertentu, dan lagu itu sendiri memang buat obsesi HITAM itu makin kuat, hahhaha, memang siapa yang kenal saya sampai sekarang, baju hitam tu biasa, baju metal, tapi oklah sekarang ni pun dah ada macam macam kaler !!! So sebelum korang sambung buat kerja, apa kata jom layan satu lagu BLACK IN BLACK DI BAWAH NIh !!!





Comments

Popular Posts