Wajib Tak Main Muzik Masa Hari Raya ?

Hahhaha, nampak sangat tajuk nak gempak, tak wajib pun, tapi sebenarnya dulu zaman Rasulullah pun, rasulullah tak larang pun orang nak bergembira dan bernyanyi masa nak raya, sebab masa tu diorang betul betul raikan KEMENANGAN, bukan macam kita nih, hahaha. Tapi itulah pasal, bab main muzik masa raya nih, tak boleh dipisahkan dengan sepupu aku nih, merangkap ketua gendang ultrasel, hahahha,

hukum main muzik


Jamming Raya

Kalau ikutkan masa blog gua zaman perjalanan1712, memang rajin aku cerita pasal aku jamming, tak tentu pasal, asal ada sedara, mesti ajak jamming, tapi sepupu aku ni, dah siap sound awal-awal, dari zaman kitorang remaja, membesar dengan XPDC, sampai dah kerja, sampai dah kahwin, aku dah anak dua orang, masih nak jamming time raya, yehaaa, tapi kali ini memang ada kelainan, sebab anak sedara beliau , Afiq dan Sara dah boleh dijadikan vokalis. Cuma Iman Khalis je pemalu, walaupun skil gitar tahap Kerry King macam bapak dia !!!


Jom Layan Video

Apapun, jom lah layan 2 video yang cool ini, satu jamming lagu Balik Kampung dan paling epic sebelum diorang nak balik ialah Suasana Hari Raya. Hehehe, sempoilah semua, tapi bab paling sedih, ialah kehilangan batery holder gitar hitam tuh, huhuhu, takpalah, nanti aku cari, baik punya.


Balik KAMPUNG



Suasana Hari Raya


Alhamdulilah, lepas ini bolehlah jamming dengan lebih serius, nasib baik microphone RODE ada, memang menyelamatkan sound gitar hitam kecil tuh, yehaaa.



Comments

  1. Main muzik pun ada wajib ke tak ke? Haha. Tapi raya macam2 muzik ada... Enjoyyy

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts