Bagaimana Nak Melancong Percuma ke USA ?

Alhamdulillah, nampaknya hari ini, eh semalam, memang bestlah dapat mengambil beg dan taklimat nak melawat USA ini, negara yang banyak bagi cukai kat Israel, hahahha. Oklah yang itu cerita lain. Tapi kali ini, nak tahu juga, betapa buat Shaklee ini, memang best, dapatlah merasa nak melawat Los Angelese dan San Francisco. OKlah takpa, jom kita tengok tips bagaimana nak melancong percuma ke USA. hehehe


bagaimana nak melancong free
Raya kat USA lah tahun ni

Pergi Seorang 

Macam biasalah, disebabkan Ainul tengah sarat pantang dan nak jaga baby mayram, terpaksalah aku pergi, hehhe, bajetlah sangat terpaksa. Tapi memang kalau ikut jumlah point tuh, boleh je kami duduk National Conference, tapi kali ini kami pilih nak pergi USA, yehaaa. 

Dapat Macam-Macam

Biasalah, sebelum nak pergi tuh, kenalah ambil semua kelengkapan kat Shaklee, sambil mendengar Suknit bagi taklimat, hooo, macam-macam jugak ye diorang ini. Ok, janji kena keep calm and take Shaklee supplements. Oklah, dalam banyak yang aku pergi, tu, aku dapat tag untuk beg, buku panduan, t-shirt saiz XL dan beg bewarna hitam yang cool lagi macam hero transformers.


Kerisauan MH370 dan MH17

Biasalah, siapa tak risau, semua orang pun ambil langkah-langkah berjaga-jaga. Jadi, lepas je taklimat, aku pun fikir, kalau jadi apa apa nanti, standby beli travel insurans, RM 143, dan boleh capai maksimum RM 300k, hooo, lepas tu kalau habis tempoh, habislah insurans tuh. hehehe.


Visa Apply Sendiri

Berbeza masa kitorang pergi negara China, kali ini, visa USA kena aplly sendiri, lepas tu isi borang yang panjang tuh, dan seterusnya, pergi ke US Ambasador kat Jalan Tun Razak. Hooo, oklah, masa tu aku interview sekali dengan Zainora, Lin Chalo dan Alizal. Ada yang dapat cepat, dan ada yang dapat lambat. Cerita pasal visa ini, korang bolehlah baca blog kak miah dan abam PB. hehehe


Apa Tips Nak Melancong Percuma ?

Oklah, tips nak melancong percuma ini, taklah susah sangat. Banyak je ramai yang tahu, tapi takpalah, disebabkan dah tertulis blog ini, aku sharelah sikit macam mana nak score point conference ni sebanyak yang boleh. Hooo, ini dia. 

  1. Naik Rank - Kalau nak banyak point, kena naik rank dan naik, baru banyak point nanti.
  2. Efektif - oklah, kena efektif pada rank yang sekarang, barulah banyak point, berbanding duduk di rank yang lebih bawah.
  3. GUV BESAR - hahahha, yang ni macam  biasa, bikin GUV besar, barulah dapat banyak.


Lepas Ini Ke ITALY !!!

Tahun ini memang seorang jelah geng Rumah Mesra Ceria. Tapi takpa, tahun depan, ramai geng RMC pergi sekali melancong percuma ke italy, hooo, bolehlah kita buat selfie ramai-ramai, takpun buat 360 macam abam munzir yang comel tuh, yehaaa !!!




Comments

Popular Posts