Cara-cara Nak Dapat Ramai Kawan

hmmm, ada juga ye nak tanya cara nak dapat ramai kawan. Itulah, tapi sebenarnya tak susah pun nak dapat ramai kawan. Hmmm tapi penting ke nak tahu cara ni, nak kawan ramai ni kenapa ? Penting sangat ke nak kawan ramai ? Hahhaha, tentu ada sebabkan ? Oklah jomlah aku tulis sikit pasal benda nih





Ramai Kawan Senang Buat Business ?

Hahaha, tak bagus niat ko nih, patutnya masa buat business, dapat kawan, itu bagus. Memang ada satu qoute terbaik dari John D. Rockefeller, katanya kalau kita berkawan sebab business tak bagus, tapi kalau kita dapat kawan masa berbusiness, yang tu bagus. Amacam , faham tak perkataan yang di atas tuh ?

Cara Nak Ramai Kawan 

Hahhaa, cara nih paling sempoi, kalau nak ikut boleh tak nak ikut pun takpa, janji korang bahagia, 

  1. Buat Facebook - buat facebook perempuan, jangan lelaki, letaklah nama Sharifah, gambar cute sikit, pakai tudung, tapi baju ketat sikit, confirm ramai minat, kawan aku AK ada buat kot,
  2. Buat BLOG - cara paling cool juga, sebab ramai pembaca blog ni, gunakan keyword yang mudah orang cari dan tak ramai pesaingan. Be natural as you can, tapi belajar juga teknik SEO mudah, boleh berjaya punya.
  3. Join Kelab Kereta  - antara yang terbaik nak kawan ramai, nak ramai kenalan, macam aku join kelab CFBM, hahaha,
  4. Pergi GIGs - ni memang terbaik, selalu join gig undergound kecil-kecilan, jangan besar sangat, sebab yang kecil kecil ni, tak ramai orang, kat situ boleh share hobi dan minat yang sama
  5. Buat Business - hahhaa, bila ko buat business, baru tahu siapa kawan siapa lawan, yang memang pasti, kalau kawan, dia akan tolong masa ko susah, kalau haiwan dia akan baik masa ko senang.

Kawan Biar Seribu

Hahhaha, kalau sambung mesti korang tahukan pepatah nih ? Tapi itulah, jangan nak business sangat, jangan paksa kawan, jangan herdak kawan dengan business ko. Biar rilek je, tak perlu nak paksa paksa. Buat teknik SUCI yang aku share tuh, sempoi dan mudah.

Comments

  1. Sy baru dlm blog ni nk cari kawan 😊

    ReplyDelete
  2. Sy baru dlm blog ni nk cari kawan 😊

    ReplyDelete
  3. Sbnr ny sush nk dpt kawan yg btol2 kwn. cm saye. saye ni bru msuk kolej ni.. saya xde kwn baik lgi .sblum ni pnah msok kolej lain.. ramai je kwn baik.. skrg x. X tau ap salah silap saye.. tlong bantu saye.. sye rasw sedih. kdg2 cm nk benty blajr jee.xkn krne beberape kelemahn sye xde org nk trime je cm kolej yg dlu.. sye btol2 sedih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa, jangan sedih, biasalah tuh, manusia memang suka pilih kawan

      Delete
    2. Tq ats nasihat tuu..... sye rindu akn nasihat awk tu.. sye skrg jdi pendiam.. dlu x.. sush lau cmnii

      Delete
    3. adakalanya kita diam , lebih baik dari bising tanpa faedah, itu lebih baik,

      Delete

Post a Comment

Popular Posts