Tips Bagi Tayar Kereta Tak Pancit

Semalam masa closing ESP yang penuh pancaroba, saya telah mengalami sedikit gangguan, tayar kereta dah mula pancit, tak tahulah pasal apa, oh rupanya tengok sudah terpijak skru. Adui, macam mana ni, nasib baik tak kena masa balik dari Melaka haritu, jadi saya takdalah nak gelabah, dengan Arreessa pula tidur sepanjang perjalanan pulang, kesian kakak penat sangat. Oklah takpa, nasib baik ada kawan kawan yang baik hati bagi tips terbaik.


tips jaga tayar kereta

Apapun nasib baik dalam kereta ada semua peralatan seperti jack dan spanar penat sikitlah nak buka tayar depan tuh, hadui, kalau buat macam ni, boleh kurus woo, aku pulak pagi tuh terlupa nak minim cinch shake, kalau buat aktiviti macam ni setiap hari confirm badan berketul ketul, sebab tu gua ada mekanik zaman old skool punya, tangan ada muscle baik punya. Hoo memang terbaik 

Oklah bila dah upload gambar kat facebook tuh, kawan kawan pakat bagi idea, oklah juga si Awit Nawawi tu suruh pakaikan ladam kat tayar michelin gua. Oklah nampaknya boleh menyebabkan kebisingan nanti. Tapi idea paling power tentu sekali si Ahmad Termizi, adake suruh aku pakai tayar kereta kebal. Hooo tapi dia tak tahu, tayar kereta kebal pun bagus jugak, belum lagi aku cerita teknik perang kereta kebal masa zaman Hitler dulu, kalau cerita pasal Blitzkrig, hooo tu satu buku tak habis nak tulis, tak buat Shaklee aku nanti.

Oklah, nasib baik lepas tu selamat pergi ke HQ Shaklee, berjumpa dengan tuan AK anak si Najamudin Bekam Suarez. Hooo, sempat jugaklah borong ESP banyak banyak, ramai nak bagi suami, simpan sebelah katil siap siap kalau ada projek emergency nanti. Best best

Comments

  1. Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

    Ada >50 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts