KONSPIRASI MH370 : mh370.fm

Semalam gua bergerak dari Shah Alam ke Melaka, tak sangka pulak rupanya gua pelik kenapa radio ni kejap era kejap sinar. Oklah terima jelah, sebab nak buka radio. Tapi bila buka dan dengar lagim baru tahu semalam semua radio astro bergabung lompat lompat untuk menjayakan mh370.fm hooo mantap ni.

Menyatukan Malaysia
Nampaknya usaha astro nak menyatukan malaysia dengan menggunakan mh370. Nampaknya Astro dengan usaha murni menggunakan mh370.fm sebagai langkah terbaik untuk memberikan harapan doa dan semangat kepada keluarga penumpang dan anak kapal mh370. Hooo satu usaha yang murni. Bagus bagus.

Bersedih dan Terus Bersedih ?
Bagibaku cukuplah media, tak perlu nak ulang tayang kesedihan , cukuplah sehari nak bersedih, nak berkabung , bukan sebab aku tak simpati, tapi kesedihan itu tiada makna, usaha kita sekarang ialah menceriakan mereka. Bangunlah,  buat sesuatu kepada yang masih hidup ini. Cukuplah sedih , ada lagi banyak hikmah yang perlu dipelajari, banyak lagi kekurangan kita, Allah tunjukkan melalui mh370. Kita mesti segera bangkit, jangan sampai layu dimakan kesedihan .

Ayat Al Quran Bila Sedih ?
Aku bukan kata tak hormat keluarga, tapi tak perlulah media nak mainkan lagu sedih, mainkan ayat alquran sebab ada musibah melanda. Tapi tulah media masa senang takda pulak yang nak  pasang al quran, atau buat study pasal Al Quran. Hooo, mungkin channel lain ada kot macam Astro Oasis. Aku jadi risau sebab mungkin ini nampak time susah je bukalah zikir dan macam macam lagi, time senang takdalah pulak zikir zikir ni. Adui, aku jadi konfius jap, maafkan aku, sebab aku pun tak sempurna macam korang diluar sana.

Musibah dan HIKMAH
Aku tahu mereka dan berkorban untuk kebaikan negara kita, mereka di pilih Allah untuk menghadapi saat sukar, saat di mana orang memfitnah, mula membenci, kurangnya kasih sayang dan sebagainya. Tapi pengorbanan mereka itu tiada gantinya. MH370 turun bersama 1001 hikmah yang perlu digali , inilah masa Malaysia akan terus maju, ianya sama seperti bangkitanya jepun dari tragedi bom atom, ataupun bangkitnya Aceh dari tragedibTsunami.  Inilah masa yang sesuai untuk kita untuk terus maju, menerima kekurangan dan memperbaiki kelemahan kita, baik dari segi teknologi dan rohani kita.


Pagi sabtu ni bunyi macam merepek sikit, oklah nak solat subuh, pagi sampai ada kelas blog dengan geng geng Shaklee MELAKA !!!!!

Comments

Popular Posts