Kenapa Lepas Kahwin Kena Beli Perodua ?

Salam february semua. Bulan yang orang dok cakap Valentime haram jadah ni dah tak boleh sambut. Oklah dalam Islam bercinta hari hari so kenalah kahwin dulu senang sikit nak bercinta dengan lebih mendalam. Tapi bak kata pepatah kalau tak beli kereta, mungkij sular juga nak travel, so bak kata orang putih, kenapa nak kena beli perodua pulak lepas kahwin ? Hahha mungkin ni jawapan aku.


perodua kuala kangsar

NAK JALAN JALAN MALAYSIA

Hahhaa kalau ambil model baru perodua yang myvi tuh, bolehlah jalan jalan Malaysia. Aku tengok sekarang yang myvi warna kuning tuh memang lawa. So kalau nak pergi kerja pun boleh. Itulah kelebihan myvi, hahhaha, so design lebih sporty daru dulu punya model.

PERGI PASAR SENANG

Kalau nak best jalan dalam kampung, beli viva pun ok, kecil macam zaman kancil dulu, bawa kereta terus dengan selamba ronda ronda kampung, lepas tu senang nak cilok parking dekat pasar nal beli ikan talapia. Hahhaha, yang ni memang senang dan mudah. So viva ni bolehlah bawak kemana sahaja. Aku punya civiv pun kekadang boleh kalah dengan viva masa kat highway, mungkin pemandu tu memang tahap shumacher.

ANAK MAKIN RAMAI

Kalau anak makin ramai, sesuai bebenor kalau beli model terbaru Alza ni. Jadi boleh lah sumbat satu family dengan kereta MPV yang cun lagi melecun. Dalam banyak banyak Alza ni, Alza kak huda je yang aku pernah bawak jalan jalan sampai kelang sana. Sesuai bawak Alza untuk beraya rumah saudara. So enjoy gila naik Alza, boleh jalan jalan pantai remis kuala selangor atau jeram.

PERODUA KUALA KANGSAR

Ramai je ajen jual kereta ni. Tapi paling syok kalau dah duduk area kuala kangsar, pakat beli dengan agen kereta yang paling hensem, en Mahadhir Abdul Hamid. Hahhaha ni tuan kereta banyak hensem jugak. Semalam juga sudah kahwin, dengan pasangannya Shazila. Itu kenduri juga saya sudah pergi, so boleh terus tanya pada Mahadhir kalau mahu kereta perodua harga terbaik. So tunggu apa lagi. Hubungi nombor yang tertera di bawah. Hoo ok selamat membeli Perodua !!!!

Comments

Popular Posts